Afbeelding
Foto: EvdV

Opnieuw poging voor bewaakte fietsenstalling

Algemeen

Hart Voor Katwijk (HVK) doet opnieuw een poging voor een gratis bewaakte fietsenstalling nabij het strand. De partij dient donderdagavond tijdens de raadsvergadering een motie in voor z'on fietsenstalling op het parkeerterrein Noordduinen.

'De partij wil weten of er belangstelling is voor een bewaakte fietsenstalling en of er veel gebruik van gemaakt zal worden wanneer de gemeente deze dienst aanbiedt', schrijft HvK in een persbericht. 'Na de proef van één zomerseizoen wil de partij graag evalueren met de raad.'

HVK pleitte vorig jaar ook al voor een overdekte fietsenstalling die bewaakt wordt, omdat de Boulevard volgens de partij erg in trek is bij fietsendieven. Ook komen hulpdiensten moeilijk bij het strand door fout geparkeerde fietsen en scooters.

Een motie voor een proefperiode met een stalling op de Boulevard werd toen gesteund door KiesKatwijk, PvdA, D66, GemeenteBelangen, de Lokalen en VVD. De coalitiepartijen CDA, SGP, ChristenUnie zagen echter geen heil in het plan waardoor de motie werd afgewezen.

Volgens HvK is een bedrag van 25.000 euro per jaar nodig in een bewaakte fietsenstalling te onderhouden. De partij stelt voor dat de gemeente zelf materiaal als hekken aanbiedt. 

Uit de krant