Afbeelding
Foto: RD

Petitie 'Katwijk Kinderpardongemeente' aangeboden op gemeentehuis

Algemeen

Donderdagavond 17 mei om 19.00 uur worden op het gemeentehuis in Katwijk de handtekeningen van de petitie 'Katwijk Kinderpardongemeente' aangeboden aan de burgemeester en gemeenteraad. Diezelfde avond wordt een motie ingediend door twee partijen, waarin zij verzoeken dat Katwijk in Den Haag pleit voor een eerlijk kinderpardon. De initiatiefnemers roepen iedereen op, om die avond naar het gemeentehuis te komen.

De Rijnsburgse vrienden Frank van Delft en Martin Noort haakten in op het landelijke initiatief 'Ze zijn al thuis' (www.zezijnalthuis.nl), dat al door ruim 78.000 mensen wordt gesteund. Die actie pleit voor verblijfsrecht voor de 400 vluchtelingenkinderen, die al langer dan vijf jaar in Nederland zijn. Die kinderen zijn, volgens dat initiatief, al veel te lang speelbal van de politiek en wachten op zekerheid en een thuis in Nederland.

De actie in Katwijk heeft ruim 400 handtekeningen opgeleverd.

Meehelpen?

U kunt meehelpen door donderdagavond 18.45 uur naar het Katwijks gemeentehuis te komen aan de Julianalaan 3. Daarnaast kunt u de petitie nog ondertekenen, ga hiervoor naar www.kinderpardon.nl

Uit de krant