Zoektocht naar locatie voor tijdelijke ijsbaan gestaakt | Alles over Katwijk
Logo allesoverkatwijk.nl
Foto: Piet van Kampen

Zoektocht naar locatie voor tijdelijke ijsbaan gestaakt

Een tijdelijke ijsbaan in Katwijk bleek vorig jaar een lastig verhaal. De schaatsbaan werd op de lange baan geschoven, maar nu blijkt het initiatief onmogelijk te zijn.

Initiatiefnemer Katwijk on Ice gooide alles op alles om in 2017 een schaatsbaan op poten te zetten. De vrijwilligers hadden in eerste instantie het strand op het oog en later het Duinplein. Beide locaties bleken niet mogelijk vanwege milieuregels.

Najaar

Met de gemeente en burgemeester werd naar een nieuwe plek gezocht, zodat er dit jaar voorjaar of najaar misschien toch nog geschaatst kon worden. Geschaatst werd er, maar niet op het kunstijs van Katwijk on Ice.

Vrijwilliger Marco den Engelsman laat weten dat er op dit moment geen plannen meer worden gemaakt. 'Simpelweg omdat we geen locatie kunnen vinden waar we een vergunning voor zouden krijgen. En die ook commercieel voldoende interessant is.'

Andreasplein

Zo lijkt het Andreasplein in het centrum van Katwijk aan Zee en logische locatie, maar ook die plek is niet haalbaar. Langdurige evenementen zijn volgens Den Engelsman niet mogelijk op dat plein. Daarnaast gooit geluidsoverlast van de vriesinstallatie, generatoren en bezoekers roet in het eten. 

Katwijk on Ice had een schaatsbaan in gedachte van ongeveer 30 bij 15 vierkante meter voor zo'n 50 tot 100 schaatsliefhebbers vlak bij het strand of winkelcentrum. Naast de ijsbaan was ruimte ingetekend voor kraampjes met warme chocomel en erwtensoep.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225473&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225471&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>