Extra bescherming voor kippen in Dierenweide | Alles over Katwijk
Logo allesoverkatwijk.nl
De kippenren wordt geopend door Cor Disseldorp (links), Charlotte van der Zwan en Ruud van Rijn.
De kippenren wordt geopend door Cor Disseldorp (links), Charlotte van der Zwan en Ruud van Rijn. (Foto: Piet van Kampen)

Extra bescherming voor kippen in Dierenweide

Dagelijks vielen er kippen in de Dierenweide op het terrein van De Wilbert ten prooi aan vossen. Sinds vorige week vrijdag zijn de gevederde dieren echter beschermd tegen deze ongewenste gasten, want een compleet afgeschermde ren is een verzekering voor een langer leven.

Door Piet van Kampen

Ruud van Rijn die samen met zijn echtgenote Jacqueline de Dierenweide met veel passie beheert, oogde gelukkig toen hij in zijn korte welkomstwoordje de aanwezige genodigden toesprak. 'Het is fantastisch.' Zijn oprechte dank ging uit naar de Wijkraad Katwijk aan de Rijn die dankzij een forse donatie de nieuwe kippenren en ook het nieuwe hek om de schapenweide mogelijke maakte. Een aantal jaren geleden had de raad ook al in de buidel getast voor de nodige voorzieningen voor het drukbezochte dierenparadijsje waar bewoners van De Wilbert en ook veel dorpsbewoners met kids graag een bezoekje brengen. De dank van Van Rijn ging tevens uit naar de mensen van de SRAW (Stichting Recreatie en Activiteiten de Wilbert) voor de prima samenwerking.


Nodig

'Het was leuk om dit voor de Dierenweide te doen', vertelt Cor de Mooij, lid van de Wijkraad. 'Leuk voor het dorp en voor de bewoners van De Wilbert. Wij waarderen de inzet voor deze plaats die in een behoefte voorziet', benadrukte De Mooij. Dat deze investering nodig was blijkt wel uit de toelichting van de beheerder. 'Soms vind ik op een dag wel zes kippen die doodgebeten zijn. Daarom ben ik hier bijzonder blij mee.' Hij kan de Dierenweide ook draaiend houden dankzij de fooitjes van bezoekers die wat in de pot stoppen om veevoer van te kunnen kopen. Van Rijn voelde zich op deze middag terecht 'kiplekker'.

De ren werd geopend door Charlotte van der Zwan en Cor Disseldorp (beiden van de SRAW) en uiteraard door Van Rijn zelf.