Afbeelding

Basketbaldames gehuldigd op gemeentehuis

Algemeen

De basketbalsters van Grasshoppers zijn woensdag Nederlands Kampioen geworden. Het team wordt vanavond om 21.15 uur gehuldigd op het gemeentehuis.

Solar-systemen Grasshoppers heeft afgelopen woensdag in Bemmel een uitstekend seizoen bekroond met de landstitel. In een fantastische (Katwijkse) ambiance in sporthal De Schaapskooi en gesteund door vele meegereisde supporters, won de ploeg van Driessen/vd Vuurst/Mens de 4e wedstrijd tegen Lekdetec met 55-66.  Daarmee kwam de best-of-five serie op een beslissende 3-1 voorsprong.

Het begin van de wedstrijd laat een gelijk opgaand scoreverloop zien met beginscores van Ilse Kuijt en 2 drietjes van de thuisclub. Daarna is het toch Grasshoppers dat via een tussensprint halverwege het eerste kwart kan afsluiten met een kleine voorsprong (13-19). Een bliksemstart in een prima tweede kwart zorgt er voor dat Solar-systemen Grasshoppers verder kan uitlopen. Na 13-30 gaat ook Lekdetec weer scoren maar kan niet voorkomen dat Grasshoppers de laatste 4 punten voor de rust scoort en met een ruime voorsprong de kleedkamers opzoekt. Ruststand 28-42.

In eerste instantie kan Solar-systemen Grasshoppers na de rust de voorsprong vergroten naar maximaal 19 punten (32-51), maar een krachtsinspanning aan het einde van de 3e periode brengt de thuisclub weer terug in de wedstrijd (44-55). Bij aanvang van het laatste kwart is er nog een sprankje hoop op een overwinning bij het thuispubliek maar tot veel kleiner dan 10 punten verschil laat Grasshoppers het niet meer komen. Als op het eind Deborah Vos in de fastbreak op19 punten komt en verschil onoverbrugbaar wordt, kan seconden voor het laatste fluitsignaal het landskampioenschap uitbundig gevierd gaan worden. Eindstand 55-66.

Scores: Deborah Vos 19pt, Ilse Kuijt 14pt, Noor Driessen 11pt, Fleur Kuijt 8pt, Ingrid vd Plas 6pt, Mia Hordijk 4pt, Marieke van Schie 2pt, Iris Govers 2pt, Sharon Beld (11reb), Sonja Kuijt, Tamlyn de Groot, Alissa vd Plas.

Na drie achtereenvolgende finales, was het nu 'drie keer scheepsrecht'. Voor het eerst in de historie wint Grasshoppers de landstitel. Na de Supercupwinst tegen Lekdetec in Bemmel, het winnen van de nationale beker eind maart en nu opnieuw in Bemmel ook nog het landskampioenschap opeisen, daarmee is de cirkel rond. Het beste (nagenoeg zelf opgeleide) team van dit seizoen is de verdiende kampioen.