Afbeelding
Foto: Adrie van Duijvenvoorde

Rabobank wijst bod voor hotel Rogstraat af

Algemeen

De Rabobank heeft een bod voor de koop van het pand aan de Rogstraat in Katwijk aan Zee afgewezen. Het bod kwam van een ondernemer die van de bank een hotel wilde maken. 

De ondernemer is verbaasd en teleurgesteld. 'Dit was een unieke kans voor Katwijk', laat hij aan De Katwijksche Post weten. De hoteleigenaar zag een 3-sterrenhotel voor zich, met een nieuw concept. 'We hadden wat leuks bedacht, waarbij we de kluis van de bank zouden laten zitten.'

Doorgroeien

Volgens de initiatiefnemer, die meerdere hotels in zijn bezit heeft, heeft Katwijk dringend behoefte aan een hotel. 'Als Katwijk wil doorgroeien, is een hotel nodig.' De ondernemer heeft niet alleen met de Rabobank gesprekken gevoerd, maar ook met de gemeente en Katwijk Marketing. Die laatste twee hebben ook al laten weten erg geïnteresseerd te zijn in de komst van een hotel.

De Rabobank doet geen uitspraken over de potentiele kopers van het pand. De directie was de laatste maanden met drie gegadigden in gesprek. De overdracht van het pand gebeurt niet eerder dan het einde van dit jaar.

De hoteleigenaar laat het er nog niet bij zitten. 'We zijn bereid om nog verder te kijken.'

De Rabobank gaat van de Rogstraat verhuizen naar het oude pand van Rabobank Katwijk aan den Rijn op de hoek Molentuinweg/Valkenburgseweg.

Uit de krant