Zeevonk duikt weer op | Alles over Katwijk
Logo allesoverkatwijk.nl
Foto: Stefano Janssen/Youtube/still

Zeevonk duikt weer op

Strandgangers hebben zondagavond weer zeevonk gespot. 

Het is inmiddels een bekend fenomeen in Katwijk: zeevonk. Met een camera op zak en een dosis nieuwsgierigheid turen mensen s'avonds vanaf het strand naar de zee.

Tijdens warme dagen stijgt de kans om in het donker de magische blauwe kleuren te spotten. Via de Facebookpagina 'zeevonk katwijk' worden ruim 8.000 volgers op de hoogte gehouden van de zeevonk. De pagina meldde zondagavond dat er weer zeevonk te zien was in de watering.

Zeevonk

Zeevonk is een bolvormig, ééncellig organisme. Als zeevonk veel beweegt zorgt een chemische reactie ervoor dat hij licht gaat uitstralen. Dat oplichten is bedoeld om roofvijanden af te schrikken.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225473&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225471&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>