Afbeelding
Foto: Peter Sneijders

Bestuur Castellumpop neemt afscheid

Algemeen

Stichting Castellumpop is uit de financiële problemen. Dat meldt de organisatie in een persbericht.

De Valkenburgse stichting kreeg de kosten niet meer gedekt nadat extreem slecht weer de paardenmarkt in september compleet verpestte. De organisatie vreesde voor het voortbestaan van Castellumpop en ondernam een laatste reddingsactie.

In februari werd een benefietavond en crowdfundingactie georganiseerd, waardoor er weer geld in het laadje kwam. Daarnaast zorgden een evenementensubsidie van de gemeente en een uitkering van de verzekering ervoor dat Castellumpop weer financieel gezond is.

Afscheid

Nu de stichting weer vooruit kan, heeft het bestuur besloten om volgend jaar afscheid te nemen. Voorzitter Arie de Vries, penningmeester John Smit en secretaris Linda Smit-van den Berg zullen na Koningsdag 2019 stoppen als bestuursleden. Het drietal is al sinds de start van Castellumpop in 2001 actief als vrijwilliger. De leden zijn al langere tijd op zoek naar opvolgers, maar die zijn nog niet gevonden.

Kandidaten kunnen zich melden bij Linda Smit-van den Berg, info@castellumpop.nl of bel 06-51333662. Omdat het bestuur het belangrijk vindt dat Castellumpop zorgvuldig wordt overgedragen, is er een handboek in de maak. 

Uit de krant