Natuurlijk is er weer Vrijmarkt op Koningsdag. | Foto: PR
Natuurlijk is er weer Vrijmarkt op Koningsdag. | Foto: PR Foto: Esdor van Elten

Koningsdag in Rijnsburg

Algemeen

Vandaag is er traditiegetrouw in Rijnsburg een vrijmarkt. De vrijmarkt vindt plaats in de Kerkstraat vanaf kruising Abdijlaan, Graaf Florislaan tot aan kruising Abdijlaan en Abdijlaan tussen Graaf Florislaan en Kerkstraat.

Maar er is meer. Hieronder vind je het hele programma.

Luilakkenroute

07.30 uur: Luilakken route door het dorp om mensen wakker te maken. Iedereen mag het horen, Rijnsburg viert feest. Tussen 07.15 en 07.30 uur kunnen kinderen zich melden op het Burg. Koomansplein. Zorg dat je met de fiets komt en dat je iets dat herrie maakt, stevig aan je fiets vast maakt. Blikjes, toeters en bellen zijn goedgekeurd!! Na de rondtocht door het dorp staat er een ontbijt voor je klaar!


Burg. Koomansplein, Heerenweg, Tramstraat, Oranjelaan, Floralaan, Kon. Julianalaan, Christinalaan, Kleipettenlaan, Kamerlingh Onnesstraat, Monetstraat, Kleipettenlaan, Boslaan, Siegenlaan, De Ruijterstraat, Witte de Withstraat, Evertsenstraat, Steph. Van Rossumstraat, Burg. Meijboomstraat, Kanaalstraat, Tulpenstraat, Anemonenstraat, Burg. Hermansstraat, Noordeinde, Koestraat, Vliet NZ, Kerkstraat, Burg. Koomansplein.

Vrijmarkt

08.00 – 12.30 uur: Vrijmarkt voor jong en oud in het centrum van Rijnsburg. 

Ballonnenwedstrijd

v.a. 09.00 uur: Ballonnenwedstrijd op het Burg. Koomansplein. Haal hier je ballon op vóór het begin van de aubade. (Zolang de voorraad strekt!) Na de aubade worden de ballonnen gezamenlijk losgelaten. Voor de drie ballonnen die de meeste kilometers afleggen is er een leuke prijs. Neem het ingevulde kaartje, wat aan de ballon moet hangen mee; dit kaartje is op de scholen uitgedeeld.                    

Aubade

09.30 uur: Aubade op het Burg. Koomansplein m.m.v. de Flora Brass o.l.v. Joop van Dijk. Na de aubade worden de ballonnen opgelaten.

Koffiecorner

10.00 – 13.00 uur: Koffiecorner in de Immanuëlkerk. Dit is dé plek voor een lekker bakje koffie met gebak en/of een aangeklede borrel.

Koffie drinken

10.00 uur: Koffie drinken in de Vlietstede m.m.v. de Flora Brass Band. Toegankelijk voor inwoners van het verzorgingstehuis en de bewoners van 

Uit de krant