Deborah Vos was met 18 punten topscorer tegen Loon Lions.
Deborah Vos was met 18 punten topscorer tegen Loon Lions. Foto: pr Grasshoppers

Basketbalvrouwen Grasshoppers naar finale landkampioenschap

Algemeen

Solar-systemen Grasshoppers Dames 1 heeft gisteravond een prima prestatie geleverd door Loon Lions in eigen huis te kloppen. Het publiek in Landsmeer zag in een attractieve wedstrijd twee ploegen die alles gaven.

In de spannende slotfase trokken de Katwijksende winst knap naar zich toe en plaatst zich hierdoor – via een 3-1 winst in deze best-of-5 serie – voor de finale om de nationale titel.

Het begin van de wedstrijd laat een bliksemstart van de thuisclub zien met een 12-2 opening. Daarna toch weer Grasshoppers dat – via af en toe fraaie aanvallen – zich goed hersteld en de achterstand kan verkleinen (17-14). Een prima tweede kwart van de Katwijksen zorgt voor de aansluiting en zelfs een voorsprong in de wedstrijd.Via 23-23 halverwege neemt Grasshoppers de leiding over op 2 minuten voor de rust. Ruststand 26-31.

De punten zijn duur in het derde kwart en beide teams verdedigen intensief. Loon Lions neemt nog even de leiding over maar twee opeenvolgende Katwijkse scores zetten Grasshoppers weer op voorsprong (38-41). Het publiek ziet vervolgens een superspannend vierde kwart waar de Katwijkse ploeg  in eerste instantie de voorsprong kan vergroten (47-59).

Dan lijkt de wedstrijd gespeeld, maar een laatste krachtinspanning van Loon Lions brengt de Landsmeerse ploeg weer terug in de wedstrijd en met 18 seconden en balbezit nog kans op de overwinning. De thuisploeg komt echter niet meer tot een schot en bij het laatste fluitsignaal staat een 58-60 eindstand op het scorebord.

Topscores: Deborah Vos 18 pt, Ingrid van der Plas 11 pt, Fleur Kuijt 10 pt.

Grasshoppers speelt nu in een best-of-five serie tegen Lekdetec om de nationale titel. Op zaterdag 28 april begint de Katwijkse ploeg de serie met een thuiswedstrijd in sporthal Cleijn Duin.