Arie de Vreugd en Dirk Kuyt in luchtgevecht. | Foto: OrangePictures

Duur puntenverlies voor Quick Boys bij Capelle

Algemeen

Quick Boys kwam bij V.v. Capelle niet verder dan een gelijkspel. Na al snel via een strafschop op voorsprong te zijn gekomen werd er in de eerste helft niet meer gescoord. Ruim halverwege wist het met tien man spelende V.v. Capelle de stand alsnog gelijk te trekken. Verder werd niet meer gescoord waardoor de punten gedeeld moesten worden.

V.v. Capelle dat de punten nog goed kon gebruiken kwam sterk uit de startblokken, zette Quick Boys onder druk maar wist dat nog niet in doelpunten uit te drukken. Na vijf minuten spelen kreeg Jorn van Lunteren de gelegenheid een doelpoging te wagen maar plaatste de bal nipt naast het doel. Even later zou Van Lunteren bij een doelpoging de bal voorlangs het doel plaatsen.
In deze wedstrijdfase liet Quick Boys zich eindelijk op de speelhelft van Capelle gelden. Omar Gomez kwam binnen de beruchte lijnen ongelukkig in contact met Jesse van Nieuwkerk. Arbiter Veekamp was resoluut in zijn besluit. Strafschop en een gele kaart voor de dader. Kelvin Maynard liet vanaf elf meter doelman Van der Meer kansloos. Een minuut na de strafschop zou Quick Boys weer gevaarlijk worden. Jesse van Nieuwkerk bereidde voor, legde af op Noah Barendse die over schoot.
Capelle ging direct op zoek naar de gelijkmaker. Na een kwartier spelen maakte doelman Hogedoorn zich met een knappe redding meester van een afstandsschot. Even later soleerde Jorn van Lunteren door het strafschopgebied van Quick Boys maar wilde teveel waardoor zijn doelpoging door Jesper Hogedoorn alsnog werd gekeerd. Nog was het niet gedaan met de dadendrang van de thuisploeg. Olaf van der Sande werd vrijgezet voor doelman Hogedoorn, een van de betere doelkansen van V.v. Capelle werd overgeschoten.
Juist in deze wedstrijdfase regende het kaarten. In een mum van tijd gingen van Capelle Olaf van der Sande en Gertjan Rohtman op de bon. Voor Quick Boys moest Tim Bloemendaal eraan geloven. In de tussentijd leek Quick Boys gevaarlijk te worden uit een vrije schop van Kenny Anderson waaruit Arie de Vreugd werd bereikt wiens kopbal in de handen van doelman Van der Meer verdween. Na een half uur spelen kwam V.v. Capelle verder in de problemen. Een overtreding op Jesse van Nieuwkerk van Omar Gomez vond geen genade in de ogen van arbiter Veekamp. Na amper een half uur spelen kreeg Gomez de tweede gele kaart in deze wedstrijd voorgeschoteld en kon voortijdig gaan douchen. V.v. Capelle zou met tien spelers moeten vervolgen.
Dat leek voorlopig geen probleem voor Capelle. Weer zou Jorn van Lunteren gevaarlijk worden. Nu kreeg Jesper Hogedoorn assistentie van Tim Bloemendaal die de bal voor de doellijn wegwerkte. Een paar minuten later liet ook Olaf van der Sande zich gelden. Hij draaide weg van zijn tegenstander om vervolgens een doelpoging te wagen die naast het doel verdween.
Met de rust in zicht liet Quick Boys zich weer eens gelden. Dirk Kuyt bereidde voor en wist Jesse van Nieuwkerk te bereiken, wiens doelpoging een prooi werd voor doelman Van der Meer.
Na de rust kwam weer snel het wedstrijdbeeld van de eerste helft naar voren. V.v. Capelle drong aan maar kwam niet tot scoren. Vijf minuten na de rust liet Jesse van Nieuwkerk zich weer gelden maar kwam niet verder dan een hoekschop die zonder gevolgen bleef. Een paar minuten later weer een hoekschop voor Quick Boys. Noah Barendse plaatste de bal in de doelmond en kwam daar terecht in een mêlee van spelers. Dirk Kuyt gaf de bal het laatste zetje, de bal belandde naast het doel. Een paar minuten later weer een doelpoging van Kuyt, weer naast het doel. Quick Boys zette aan om de minieme marge tenminste te verdubbelen. Weer een actie waarbij Kuyt was betrokken, nu werd vanaf de achterlijn de bal teruggelegd op Kenny Anderson die meer rendement uit zijn doelpoging had moeten halen.
Aan de andere kant van het veld liet ook V.v. Capelle zich niet onbetuigd. Halverwege de tweede helft zou Olaf van der Sande nog gevaarlijk worden uit een hoekschop, hij vond Jesper Hogedoorn op zijn weg. Ruim halverwege de tweede helft kreeg V.v. Capelle loon naar werken. Na een overtreding op invaller Angelmo Vyont mocht V.v. Capelle aan de rand het strafschopgebied een vrije schop nemen, waaruit de zojuist ingevallen Boris Letterie werd bereikt die de gelijkmaker scoorde.
Bij Quick Boys was Yordi Teijsse inmiddels ingevallen voor Vlatco Lazic. De blauwwitten trokken alles uit de kast om de wedstrijd naar zich toe te trekken maar wisten de defensie van de thuisploeg niet te laten bezwijken en moesten rekening houden met doelman Van der Meer die in goeden doen was.
Voor V.v. Capelle kreeg Sandic Advic nog een prima kans zijn team op voorsprong te zetten, hij faalde. Voor Quick Boys liet Dirk Kuyt zich nog een keer gelden, weer succes uit. De bal werd voor de doellijn weggewerkt. In de extra tijd leek Sandin Avdic er alsnog voor te zorgen dat V.v. Capelle de wedstrijd winnend zou afsluiten. Avdic kreeg teveel ruimte maar moest toezien hoe Joey Ravensbergen alsnog schade voorkwam. De wedstrijd eindigde in 1- 1. Een tegenvaller voor Quick Boys dat koploper Spakenburg wel zag winnen.