Afbeelding
pr.

Projectontwikkelaar wijzigt naam nieuwbouwproject Plantage Catwijck

Algemeen

Campri, de projectontwikkelaar van de wijk Zanderij in Katwijk, gaat de naam van haar nieuwste nieuwbouwproject Plantage Catwijck aanpassen. De naam lijkt op die van een voormalige koffieplantage in Suriname, waar ruim honderd jaar slaven werkten en werden mishandeld.

Op de website van het nieuwbouwproject wordt Plantage Catwijck omschreven als: 'een nieuw, intiem buurtje' en 'een gemoedelijke, veilige plek om te wonen'. Dat staat in schril contrast met hoe het er voorheen op een plantage aan toe ging en in sommige landen nog steeds aan toe gaat.

De naam plantage herinnert aan het koloniale verleden van onder andere Nederland en daar is met name de laatste jaren nogal wat discussie over. 'Wij hebben geenszins de bedoeling gehad om mensen te kwetsen met onze naamkeuze en kunnen dit ook goed onderbouwen', laat een woordvoerder namens de projectontwikkelaar aan De Katwijksche Post weten. 'Desondanks hebben wij besloten om de projectnaam 'Plantage Catwijck' aan te passen. Wij beraden ons op een nieuwe naam en passen dit zo snel mogelijk aan.'

Uit de krant