Afbeelding
Foto: pr

College zit niet te wachten op aanpassen van nieuwe zitbank

Algemeen

De nieuwe en veelbesproken zitbank op de Noord-boulevard naast Villa Allegonda wordt niet aangepast. De nieuwe bank leidde tot veel negatieve reacties en vragen van CDA. De politieke partij vroeg het college van burgemeester en wethouders (b&w) om aanpassingen, maar daar gaat het college (nog) niet in mee.

Gebruikers van de bank zijn niet blij met het ontwerp. Sommigen kunnen niet meer met hun benen bij de grond en een gesprek voeren is lastig, omdat iedereen op een lange rij zit met daarachter een hoge rugleuning waar men niet lekker tegen aan kan zitten.

Kritiek

'Het klopt dat de gebruikers opmerkingen hebben gemaakt over delen van de bank waarbij het niet mogelijk is om tegen de leuning te zitten en tegelijkertijd de benen op de grond te plaatsen', antwoordt het college op vragen van CDA. 'Tijdens de uitvoering zijn er nog wijzigingen aangebracht naar aanleiding van opmerkingen van de gebruikers. De plaats van de rugleuning is iets aangepast om zo aan de zuidzijde over een grote afstand een gelijke zitpositie te bewerkstelligen. Dit heeft natuurlijk wel invloed gehad op de zitpositie aan de noordzijde van de bank. Anderzijds zijn er voldoende plekken op de bank waar dat wel mogelijk is.' Het college vindt daarnaast dat de bank voldoende mogelijkheden biedt om fatsoenlijk met elkaar in gesprek te gaan.

Overleg

CDA was bang dat er vooraf te weinig en onvoldoende overleg is geweest met de gebruikers. De gemeente wilde een werkgroep met die gebruikers, maar volgens het college was daar geen animo voor. Het ontwerp is wel informeel getoond aan de doelgroep, die op dat moment geen kritiek of opmerkingen had.

Op het aanpassen van de bank zit het college niet te wachten. Wel wil b&w in gesprek met de gebruikers. 'Echter dat betekent niet dat er per definitie tot (nieuwe) investeringen wordt overgegaan. Nieuwe elementen en aanpassingen zijn kostbare aangelegenheden', aldus het college.

Uit de krant