Weer drie jaar subsidie Bloemencorso | Alles over Katwijk
Logo allesoverkatwijk.nl
Foto: Cor de Mooy
Rijnsburg

Weer drie jaar subsidie Bloemencorso

Als 'grootste toeristische evenement in Katwijk' kan het Rijnsburgs Bloemencorso (Flowerparade) dit jaar en de komende twee jaar weer op gemeentelijke subsidie rekenen.

Het college van burgemeester en wethouders heeft die jaarlijkse subsidie vastgesteld op 46.000 euro. Dat bedrag is hetzelfde als die het Bloemencorso de afgelopen drie jaar kreeg.

Belangrijk

Het subsidiebedrag bestaat uit twee delen: een bijdrage aan de kosten (34.000 euro) en een bijdrage voor de routebegeleiding (12.000 euro). Dat bedrag wordt één keer in de drie jaar vastgelegd. Het college vindt subsidiëring belangrijk vanwege het belang van de Flowerparade. 'Het evenement past bij het imago en de citymarketing van Katwijk. De vele bezoekers van de afgelopen jaren, de positieve publieksreacties en de landelijke media aandacht voor het Bloemencorso maken dat het Bloemencorso een groot toeristisch aantrekkelijk evenement uit Katwijk is. Daarom is het belangrijk dat het Bloemencorso de komende jaren blijft bestaan en is een financiële bijdrage op zijn plaats', aldus het college.

Begroting

De begroting van het Bloemencorso van vorig jaar bedroeg ruim 240.000 euro. Naast subsidie van de gemeente Katwijk, dragen onder meer gemeente Noordwijk, Flora Holland, Rabobank en de Lions financieel bij. Ruim de helft van de inkomsten komt van de bijdrage van de praalwagens. Dat was vorig jaar bijna 122.000 euro.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225473&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225471&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>