Duyfrakbewoner pleit voor speel- en fitnessplekken in Dorpsweide | Alles over Katwijk
Logo allesoverkatwijk.nl
Foto: Piet van Kampen
Valkenburg

Duyfrakbewoner pleit voor speel- en fitnessplekken in Dorpsweide

Leon Braunstahl (37) woont sinds een aantal jaren in woonwijk 't Duyfrak in Valkenburg. Regelmatig loopt hij zijn rondjes in de Dorpsweide. 'Jammer dat je hier zo weinig mensen ziet. Vaak loop ik in m'n eentje. Het is zo'n mooi gebied en er kan veel meer mee gebeuren', is de visie van Braunstahl die kansen ziet om het gebied optimaal te benutten.

Door Piet van Kampen

Als sportman heeft hij de drive om mensen meer te laten bewegen. Hij ziet de Dorpsweide als een uitgelezen plek, waar veel meer mensen gebruik van zouden kunnen maken. Als voorbeeld haalt hij een pas geopend terrein in de woonwijk Ypenburg in Den Haag aan. Braunstahl heeft daar de fysiopraktijk en mede dankzij zijn inbreng is er een speel- en fitnessplek gerealiseerd. Zo'n zelfde beeld heeft hij in gedachten voor de Dorpsweide.

'Een plaats waar iedereen terecht kan om te spelen en aan fitness te doen. Een paar toestellen nodigt al uit om er heen te gaan. Ook wat extra speeltoestellen voor de kinderen want 't Duyfrak is een kinderrijke wijk. Kijk daar – hij wijst naar een waterpartij - zou ook meer gebruik van gemaakt kunnen worden. Een goede mogelijkheid creëren om vanaf de kant met opblaasbootjes het water op te kunnen. Vergeet niet dat als de fietsbrug tussen Valkenburg en Oegstgeest klaar is, er ongetwijfeld ook mensen vanuit Oegstgeest zullen komen. Als het maar aantrekkelijk genoeg is'.

Wijzend naar de blokhut bij de nabijgelegen ijsbaan: 'Als bezoekers hier een bakje koffie of frisdrank zouden kunnen drinken wordt het nog aantrekkelijker' denkt Braunstahl hardop. Hij ziet een en ander al voor zich.

Draagvlak

Braunstahl heeft contact gehad met voormalig raadslid Anna Marie van der Plas. Ook zij ziet het zitten en wil hem helpen in het proces. Een groter draagvlak is de positieve reactie van de bewoners van de wijk die hij heeft geappt. 'Zij vinden het een superidee', klinkt hij enthousiast. 'Hoe meer mensen mij willen helpen en steunen hoe beter'.

Het Fonds 'Samen voor elkaar' heeft zich al bij hem aangemeld om zijn initiatief te steunen. 'We moeten met elkaar groots denken' is het motto van de gedreven initiatiefnemer, die met zijn idee een mooi item in de hand heeft om de gemeente en Welzijnskwartier te benaderen. Een burgerinitiatief dat een kans van slagen verdient.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225473&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225471&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>