Honderden inschrijvingen voor nieuwbouw Hoorneslaanflats | Alles over Katwijk
Logo allesoverkatwijk.nl
Foto: Alles over Katwijk

Honderden inschrijvingen voor nieuwbouw Hoorneslaanflats

Al maandenlang wordt er hard gewerkt aan de bouw van drie flats aan de Hoorneslaan. De bouw van 87 gloednieuwe sociale huurwoningen is niet onopgemerkt gebleven bij woningzoekenden. Eigenaar woningcorporatie Dunavie heeft honderden inschrijvingen ontvangen.

Woningzoekenden konden zich vanaf 1 maart via WoningNet inschrijven voor een van de appartementen. Na het sluiten van de inschrijving op 25 maart telde Dunavie 750 reacties.

De appartementen zijn onderverdeeld in 3 woonblokken. De twee-, drie-, en vierkamerwoningen variëren van 62 tot 89 m2. De 3-kamerappartementen bleken met 470 reacties het populairst.

Urgentie

Voordat de inschrijving van start ging, heeft Dunavie eerst voorrang gegeven aan woningzoekenden met een urgentieverklaring. Deze groep krijgt voorrang vanwege 'dringende omstandigheden als medische, psychosociale of financiële problemen'.

In totaal hebben 28 urgenten een appartement aan de Hoorneslaan toegewezen gekregen. Bewoners van de flats die gesloopt zijn voor de nieuwbouw, kregen ook de kans om te terug te keren. Eén oud-bewoner heeft daar gebruik van gemaakt.

Daarnaast heeft Dunavie met de gemeente Katwijk de afspraak gemaakt dat inwoners van deze gemeente voorrang krijgen op woningzoekenden buiten Katwijk. Uit die groep inschrijvers zijn de overige 58 appartementen toegewezen. De kandidaten hebben daar inmiddels bericht van gehad en kregen tot woensdag de tijd om het nodige papierwerk aan te leveren. Zodra Dunavie alle informatie juist heeft ontvangen, gaat er een brief uit naar de inschrijvers die geen woning hebben toegewezen.

Oplevering

De oplevering van de appartementen gebeurt per woonblok. Dunavie hoopt dat de bewoners in de tweede helft van dit jaar allemaal hun intrek kunnen nemen.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225473&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225471&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>