Quick Boys onderuit tegen Jong FC Groningen | Alles over Katwijk
Logo allesoverkatwijk.nl
Dirk Kuyt speelde na bijna twintig jaar weer in de basiself van Quick Boys. | Foto: OrangePictures
Dirk Kuyt speelde na bijna twintig jaar weer in de basiself van Quick Boys. | Foto: OrangePictures
Sport

Quick Boys onderuit tegen Jong FC Groningen

Quick Boys heeft in eigen huis verloren van Jong FC Groningen. Op een zonnig en druk sportpark Nieuw Zuid werd het 0-2 voor de bezoekers, na een 0-0 ruststand. Bij Quick Boys maakte Dirk Kuyt na bijna twintig jaar afwezigheid zijn rentree.

Het was spannend in de aanloop van de wedstrijd. Sinds vrijdag gonsde het gerucht dat Dirk Kuyt zijn rentree zou maken bij de club waar het ooit begon. Niemand kon een bevestiging krijgen of Kuyt daadwerkelijk deel zou uitmaken van de blauwwitte hoofdmacht die plotseling zonder spits zit en zo graag naar de tweede divisie wil promoveren. De geruchten bleken waarheid te zijn, Kuyt had een plek in het elftal dat de strijd zou aanbinden tegen de beloften van FC Groningen.

Quick Boys startte de wedstrijd goed, men zocht het initiatief en trachtte de tegenstander onder druk te zetten. Dat lukte maar matig, defensief gezien kwamen de gasten maar zelden in de problemen. Na tien minuten werd Quick Boys voor de eerste maal gevaarlijk, de doelpoging van Dirk Kuyt werd geblokt, de afvallende bal kwam in de voeten van Tim Bloemendaal die de bal naast het werkte. Direct daarna liet Jong FC Groningen zich gelden, met een snelle aanval werd het doel van Jesper Hogedoorn gezocht, de doelpoging die hieruit volgde belandde naast het doel. Aan de andere kant wist Quick Boys een aantal hoekschoppen af te dwingen die niet het gewenste resultaat opleverden.

Langzaam maar zeker werd een kentering in het wedstrijdbeeld zichtbaar. Jong FC Groningen liet zich steeds vaker gelden, Quick Boys moest toezien dat het initiatief steeds meer bij de gasten kwam te liggen. Eerst liet David Browne zich gelden, door twee tegenstanders zijn hielen te laten zien maar daarbij slechts een hoekschop afdwong die zonder resultaat bleef. Kort daarna weer een hoekschop voor de gasten. Weer geen resultaat. De beloften waren op zoek naar de voorsprong. Die hing in de lucht. Michael Breij werd door een medespeler gevonden en kreeg teveel ruimte om op doel uit te halen, de doelpaal bracht uitkomst voor Quick Boys. Kort daarna dreigde Tim Freriks gevaarlijk te worden, hij vond doelman Jesper Hogedoorn op zijn weg die zijn doel schoonhield.

Het spel golfde op en neer, beide tegenstanders creëerden nog kansjes al kreeg Jong FC Groningen steeds meer grip op de wedstrijd. Met nog tien minuten te spelen dreigde Quick Boys gevaarlijk te worden, doelman Jan Hoekstra werkte binnen de lijnen Jesse van Nieuwkerk naar de grond. De claim om een strafschop werd niet gehonoreerd door arbiter De Cock.

De beloften van FC Groningen manifesteerden zich steeds vaker op de speelhelft van Quick Boys dat moest toezien hoe de tegenstander met snelle acties optrok richting het doel van Jesper Hogedoorn, maar nog de scherpte miste om Hogedoorn te passeren waardoor de nul maar niet van het scorebord verdween.

De tweede helft werd door beide teams in dezelfde samenstelling aangevangen. Het initiatief lag vanaf het begin bij Jong FC Groningen dat begreep dat in deze wedstrijd wel eens drie punten te behalen zouden zijn. Na vijf minuten was het prijs voor de gasten. Michel Breij, al vaker gevaarlijk was geweest in deze wedstrijd, gaf zijn tegenstander het nakijken om vervolgens van afstand op doel uit te halen en doelman Hogedoorn te passeren. Quick Boys werkte hard maar zag was onmachtig een kentering in de wedstrijd te forceren. De gasten bleken overduidelijk de bovenliggende partij te zijn geworden in de wedstrijd. De blauwwitten konden de defensie van Jong FC Groningen niet in de problemen brengen.
Bijna halverwege werden de problemen voor Quick Boys nog groter. Weer Michael Breij, die ditmaal uit de draai uit een lastige hoek toch het net wist te vinden waardoor Quick Boys nu tegen een 0-2 achterstand aankeek. Met nog maar weinig tijd te gaan moesten de blauwwitten de schade zien te repareren tegen een tegenstander die elkaar met snelle combinaties gemakkelijk wist te vinden en even snel het doel van de tegenstander.

Met nog een klein kwartier te gaan, liet Quick Boys zich eindelijk weer gelden. Mohamad Mahmoed zette een aanval op, had voor eigen succes moeten gaan, legde af op een medespeler die niet werd bereikt waardoor de kans op de aansluittreffer uitbleef. Met het einde van de wedstrijd liet Quick Boys zich nog een keer gelden. Dirk Kuyt legde af op Kelvin Maynard die hard op doel uithaalde maar moest toezien hoe doelman Jan Hoekstra de bal uit het doel stompte. Daarna werd aan de andere kant Antuna Romero nog een keer gevaarlijk voor zijn team. Uit een onmogelijke hoek wist hij toch een doelpoging te wagen die op de binnenkant van de tweede paal belandde maar daarna weer in het veld terugkwam. Er werd niet meer gescoord. Quick Boys kwam in de thuiswedstrijd tekort waardoor kostbare punten verloren gingen.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225473&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225471&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>