FC Rijnvogels steelt de punten in Gouda | Alles over Katwijk
Logo allesoverkatwijk.nl
Joey Lauhouh in duel met Patrick Fonseca. | Foto: PR
Joey Lauhouh in duel met Patrick Fonseca. | Foto: PR
Sport

FC Rijnvogels steelt de punten in Gouda

Een gestolen pot winnen of een goede pot verliezen. De toch - min of meer verrassende - overwinning bij Jodan Boys valt in de categorie 'gestolen'. Het gebeurde onder toezicht van de dit keer vele meegereisde supporters van de Rijnvogels. Veel, vanwege een speciale boottrip naar de kaasstad. De vogels lieten zich de Goudse kaas niet van het brood eten en gingen niet voor de derde achtereenvolgende keer de boot in.

Het gros van de Rijnvogelfans heeft vanwege de iets te laat aangemeerde boot de openingstreffer gemist. Deze viel al na twee minuten toen Romano van der Stoep een vrije trap van Jaap van Duijn achter Marvin Straver binnen tikte. Een lekkere opsteker voor de Katwijkers die weer eens aan een succesje toe waren. De weg was echter nog lang en zou zwaar worden. De gastheren waren deze snelle treffer snel te boven en trokken langzamerhand het spel naar zich toe.
Af en toe kwam de Katwijkse formatie er wel uit maar het leidde niet tot hachelijke momenten voor de Goudse veste. De Gouwenaren kregen een behoorlijke mogelijkheid om de balans op het scorebord in evenwicht te brengen maar doelman Wesley de Ruiter, vervanger van de geschorste Jeffrey Verkerk pakte de eerste inzet van Enzo Huntink. Toch hing de gelijkmaker in de aangename voorjaarslucht. Na een corner was het Michel Verkaik die als winnaar uit de scrimmage tevoorschijn kwam, 1-1. Een terechte stand. Op slag van rust had de thuisclub de voorsprong voor het oprapen. Ivailo Staal beging een overtreding binnen de zestien. Vanaf de kalkstip faalde Enzo Huntink of beter gezegd, onderscheidde De Ruiter zich door de inzet uit de hoek te ranselen. Op een psychologisch belangrijk moment hield hij zijn team overeind.

Direct na het begin van het tweede bedrijf trapte de thuisclub het gaspedaal in. Benauwde momenten voor het hok van De Ruiter die zich later zou onderscheiden door de gelanceerde Goudse voetzoekers telkenmale onschadelijk te maken. Hij mag zich- met respect voor de overige hard werkende teamgenoten- zich vandaag toch de beste vogel weten. Allengs werd het duidelijk dat de thuisclub zich de heerschappij over het middenveld opeiste en met veel strakke passes de snelle flankspelers Levi Marengo en Nahir Mohandis bediende. De vogels hadden geen grip op het duel en creëerden weinig tot niets dat doelman Straver tot actie moest dwingen. Voor de Rijnvogels was het overleven en het punt koesteren.

Dat het twee minuten voor het scheiden van de markt 1-2 werd, tartte alle logica. Een vrije trap van Romano van der Stoep smoorde in de muur en Ivailo Staal ramde vanuit de rebound van dichtbij de knikker in het dak van het doel, 1-2. In de hectische slotfase hielden de vogels met kunst- en vliegwerk de Katwijkse poort dicht. Drie punten die best belangrijk genoemd mogen worden om een veilige marge van de gevarenzone te hebben bereikt.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225473&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225471&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>