Fiets mee met 'Het Beste van de Bollen' | Alles over Katwijk
Logo allesoverkatwijk.nl
Op de foto v.l.n.r.: Lisa Kramer, Marjan de Mooy, Marcel van der Burg en Cor de Mooy klaar voor de start.
Op de foto v.l.n.r.: Lisa Kramer, Marjan de Mooy, Marcel van der Burg en Cor de Mooy klaar voor de start. (Foto: Piet van Kampen)
Rijnsburg

Fiets mee met 'Het Beste van de Bollen'

Fietstocht door de natuur * Opbrengst voor stichting Friedensstimme

Een mooie dagbesteding op zaterdag 14 april. Het nuttige met het aangename verenigen. Alleen, samen met partner of met het gezin het stalen ros beklimmen en genieten van wat onze mooie omgeving te bieden heeft. Een mooie fietstocht over 45 kilometer waarin alles samen valt: genieten, bewegen en een bijdrage leveren voor een goed doel.

Een actief comité van de Christelijke Gereformeerde Kerk van Rijnsburg heeft een mooie route uitgestippeld voor een bijzondere fietstocht waarin alle aspecten zijn opgenomen die onze omgeving te bieden heeft. De Kagerplassen, het strand en de duinen, maar met name de nu op z'n mooist in bloei staande bollenvelden. Aan dat laatste is ook de naam van de fietstocht ontleend: 'Het Beste van de Bollen'. Hollandser kan het bijna niet.

Uit het brein van Marjan de Mooy die samen met haar echtgenoot Cor, Marcel van der Burg en Lisa Kramer het organiserende viertal vormt, ontsproot het idee om deze tocht te organiseren. 'Het is mijn schuld', glimlacht Marjan met een knipoog. 'Ik sprak er over met een paar collega's en die vonden het een leuk idee'. Inmiddels is zij met haar comitéleden er achter wat het allemaal teweeg heeft gebracht om dit evenement voor de eerste keer te organiseren. Cor heeft in het voortraject het hele parcours al fietsend tot in de details verkend. 'Hoe mooi wil je het hebben?' is zijn gevleugelde uitspraak. In de route zijn ook bezienswaardigheden opgenomen waaronder kasteel Dever en kasteel Keukenhof in Lisse, Huys te Warmont en de Ruïne van Teylingen.

Spannend

Vorig jaar juli kwam het idee op tafel en sindsdien is er heel wat water door de zee gegaan. 'Er komt heel wat voor kijken', weet ook Marcel. 'Je kunt alles tot in de puntjes organiseren, maar het weer is je koopman'. Duimen voor mooi weer dus. 'Het wordt spannend', vult Marjan hem aan. Koffie vooraf, het klaarmaken van lunchpakketten, catering voor onderweg zoals soep en koffie bij de Salemkerk in Lisse. De totale organisatie is mogelijk gemaakt met behulp van tientallen vrijwilligers. Lisa: 'Ik vind het erg leuk. Het is ook een aantrekkelijke tocht voor jongeren'.

Inschrijven

Het is nu al bekend dat er ook deelnemers van elders uit het land deel zullen nemen. 'Maar het is prettig als mensen zich van tevoren inschrijven zodat wij een indicatie hebben van het aantal deelnemers', doet Cor een dringend beroep op de liefhebbers. Het inschrijfgeld bedraagt € 5,- voor volwassenen en € 2,- voor kinderen tot 12 jaar. Graag voor de start contant en liefst gepast te voldoen. Zij die van ver met de auto en de fiets achterop komen kunnen op het terrein van Flora Holland parkeren. De start vindt plaats bij de Christelijk Gereformeerde Kerk tussen 9.00 en 11.00 uur, dus iedereen kan de eigen tijd en tempo bepalen. Gedurende de dag is er ook een fancy fair in de zaal bij de kerk. Bij inschrijving ook graag vermelden of er een lunchpakket van € 2,50 is gewenst. Inschrijven kan via website www.bestevandebollen.wixsite.com/mijnsite, via facebook of via telefoonnummer 071-4085755. Ook zij die op het laatste moment beslissen om deel te nemen zijn van harte welkom.

Goede doel

De opbrengst van de fietstocht is bestemd voor de stichting Friedensstimme. Deze verzorgt in het Russisch vertaalde kinderbijbels. 'Er is al een eerste druk geweest en wij kregen hele enthousiaste reacties uit Rusland', vertelt Cor. 'Nu is een tweede editie in voorbereiding'. Op zaterdag is ook de directeur van de stichting Friedensstimme de hele dag bij de kerk aanwezig en geeft daar diverse presentaties over hun werk. Na afloop van de tocht is er voor elke deelnemer een aardigheidje. Dus de fietsen uit de schuur en de banden oppompen voor een prachtige tocht.

Door Piet van Kampen

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225473&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225471&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>