Calla: Genieten en opeten | Alles over Katwijk
Logo allesoverkatwijk.nl
Jaap en Cobie Ouwehand verhuisden dit jaar naar hun toekomstbestendige appartement in plandeel Calla.
Jaap en Cobie Ouwehand verhuisden dit jaar naar hun toekomstbestendige appartement in plandeel Calla. (Foto: Foto: Arjan de Zwart, Plein10 Communicatie )
Zakelijk gezien

Calla: Genieten en opeten

"De ballen hebben we al gekregen," zegt Jaap Ouwehand terwijl wij elkaar een hand geven. Nieuwsgierig en vol bewondering kijk ik rond in hun appartement op de derde etage van plandeel Calla. Het ruikt nog nieuw, ziet er modern en sfeervol uit en is praktisch ingericht. En dan begrijp ik de opmerking. Vanuit het raam zie ik de baan voor het bekende Franse spel jeu de boules al klaar liggen. Het wachten is alleen nog op een mooie dag… 

Tekst: May-lisa de Laat, De Laat Communicatie

Eind januari verhuisden Jaap en Cobie Ouwehand van de voormalige dienstwoning aan de Rijnmond in Katwijk naar hun toekomstbestendige appartement in plandeel Calla. Zijn laatste arbeidzame jaren was Jaap hoofd van het Koning Willem Alexander gemaal in Katwijk. "Ik ben zo lang een haring geweest, nu wil ik wel een uitje", grapt hij over de stap om naar Rijnsburg te verhuizen. Cobie vult aan dat ze zich al langere tijd oriënteerden op een appartement. "We zijn nu nog gezond en beiden heel actief met vrijwilligerswerk bij De Wilbert. Ons huis had 3 etages en een tuin. Dat werd een beetje te veel om te onderhouden. Onze zoon woont hier vlakbij in De Bloem. Via hem kregen wij de informatie over deze luxe serviceappartementen onder ogen. We gingen kijken, praten en werden enthousiast. Nu wonen we hier alweer twee maanden met veel plezier. De werklui zijn iedere dag hard bezig om alles in het complex af te ronden. Iedere week zien we de vorderingen." 

Het echtpaar is blij dat ze de stap gemaakt hebben om te verhuizen. Hier is alles gelijkvloers en ze wonen nu dichter bij hun kinderen en kleinkinderen. Ze verheugen zich erop straks baantjes te kunnen trekken in het zwembad en gebruik te maken van de fitness. De overwaarde van hun eigen woning gebruiken ze om de maandelijkse huur te verlagen. "We gaan hier volop genieten en onze centen opeten", aldus Jaap. De caravan staat klaar in de garage om over een poosje in Zeeland vakantie te vieren. In Calla hopen ze fijne, nieuwe contacten op te doen om gezellig samen 'een bakkie te doen' of een kaartje te leggen. En jeu de boules te spelen natuurlijk.  

Er zijn nog appartementen te huur 

Plandeel Calla is bijna helemaal gereed en bestaat uit 98 luxe fullservice-appartementen voor levensloopbestendig wonen in een prachtige omgeving. De appartementen zijn verdeeld over zes verdiepingen met bovenin 5 penthouses. Het idee achter Calla is uniek: een combinatie van luxe, comfort en zorgeloos huren. Speciaal ontworpen voor vitale senioren die rekening houden met de toekomst. Gebruik van de openbare ruimten is inbegrepen in de huurprijs. Tevens is gebruik van à-la-carte-servicediensten mogelijk.  

Plandeel Calla is onderdeel van nieuwbouwproject De Bloem in Rijnsburg. Om alvast de sfeer van de appartementen te proeven, is een bezoek aan het complex met de modelwoning een aanrader. Dat kan iedere zaterdag tussen 10.30 en 12.00 uur of op afspraak via De Raad Makelaars: welkom@deraadmakelaars.nl en 071 – 4051500. Meer informatie vindt u op Facebook en op www.wonenincalla.nl.  

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225473&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225471&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>