Michel Burgering: 'Wij zijn een familietennisclub bij uitstek.' | Foto: PR
Michel Burgering: 'Wij zijn een familietennisclub bij uitstek.' | Foto: PR

Tennis MVKV vijf jaar op nieuwe locatie

Algemeen

Tennisvereniging MVKV viert zaterdag 7 april het feit dat zij vijf jaar op de nieuwe locatie aan de Oude 's Gravendijckseweg in Katwijk zitten.

'Het is het al weer vijf jaar geleden dat wij hier onze nieuwe accommodatie op de Krom openden', zegt MVKV-voorzitter Michel Burgering. Burgering kijkt vanaf het gezellige, moderne terras uit over de zojuist geprepareerde premium plus gravelbanen van de tennisclub. Hij realiseert zich dat de baancommissie onder de bezielende leiding van Herman Pennings en Henk van der Kamp de afgelopen weken bergen werk en gravel verzet hebben om het park er weer pico bello uit te laten zien.

Marineverleden

'Kijk dat is de kracht van MVKV', aldus Burgering. 'Alles wordt hier opgepakt door een team van enthousiaste vrijwilligers. Dit is het gevolg van het feit dat we zo'n hechte, laagdrempelige club zijn. Iedereen voelt zich hier al heel snel thuis. Wij zijn een familietennisclub bij uitstek. Veel van de vaders en moeder van de huidige tennissers speelden vroeger ook al een balletje tennis bij de club. Van oorsprong zijn wij ontstaan uit de omnisportvereniging van het vliegveld Valkenburg, waar mijn vader ook nog gewerkt heeft, maar van lieverlee hebben de militairen plaats gemaakt voor de 'gewone burgers' van Katwijk en omstreken.'

In Katwijk zijn nog twee andere tennisverenigingen, te weten Zee en Duin en KLTV. Is dat niet voldoende voor Katwijk? 'Deze tennisverenigingen en hun leden kennen wij natuurlijk goed. KLTV is zelfs een goede buur van ons en we helpen elkaar als dat nodig is, maar ik zou toch het speciale karakter van MVKV als uniek in Katwijk willen bestempelen. Nieuwe leden vertellen mij regelmatig dat zij zich gelijk thuis voelen bij MVKV. Als je de ene vereniging te groot vindt en de andere te prestatief dan is MVKV precies wat je zoekt', aldus Burgering.

Eerste competitiedag

Om te vieren dat MVKV al vijf jaar met succes aan het sportpark aan de Krom is toegevoegd zal de vereniging op de eerste competitiedag van 2018 haar park openstellen voor het publiek. Iedereen kan vanaf 15.00 uur de verrichtingen van de competitieteams volgen met een gezellig welkomstdrankje. Leden van MVKV heten de bezoekers welkom en kunnen alle informatie over tennissen bij MVKV geven. 

Uit de krant