Koen Grimbergen op weg naar een spetterende dunk. | Foto: Wim Kulk

Regelmatige zege voor heren Grasshoppers

Algemeen

In de thuiswedstrijd tegen Punch heeft Solar-systemen Grasshoppers nog iets recht te zetten. Twee weken geleden werd in Delft op een doordeweekse donderdag verloren en daarmee ook de eerste plaats in de competitie. Het wordt een wedstrijd met weinig hoogstandjes, waarin het spel heel vaak stil ligt om vrije worpen te nemen. Solar-systemen Grasshoppers laat Punch in het tweede kwart nog terugkomen, maar neemt in het derde kwart genoeg afstand om de wedstrijd zonder problemen uit te spelen.

Solar-systemen Grasshoppers, zonder Jesper Jobse en Joeri van der Linde maar wel weer met Wouter Breel, start in een laag tempo. Een eerste voorsprong is er bij 4-3, welke uitgebouwd wordt door driepunters van Joey Schelvis en Wesley Groen en scores van Tim de Jong en Bas Rozendaal naar 22-14. Punch mist een aantal mogelijkheden onder het bord. Het is allemaal niet sprankelend. Einde periode 24-16.

Solar-systemen Grasshoppers speelt slordig. Er zijn een aantal turnovers en er is geen agressie in de verdediging. De aanval loopt helemaal niet. Alleen Glenn Schijf tekent voor een driepunter. Punch kan profiteren van de grote gaten in de verdediging van Solar-systemen Grasshoppers en loopt een aantal maal zo door naar de basket. Door een laatste score van Koen Grimbergen behoudt Solar-systemen Grasshoppers nog een kleine voorsprong bij de rust 36-34.

Na de pauze speelt Solar-systemen Grasshoppers eindelijk in een hoger tempo. De start is goed met een driepunter van Wesley Groen. De voorsprong wordt groter na een paar eenvoudige scores. Punch moet veel persoonlijke fouten maken, maar Solar-systemen Grasshoppers mist deze periode erg veel vrije worpen. In de verdediging pakt Sjors Bootsman veel rebounds. Door 2 scores van Bas Rozendaal is de tussenstand 56-44.

Jake Prins begint in het laatste kwart met een score met bonus, maar de wedstrijd komt maar niet op gang. Punch is niet sterk genoeg om het Solar-systemen Grasshoppers lastig te maken. Te vaak ligt het spel stil om vrije worpen te nemen. Beide teams missen ook deze periode veel van achter de vrije worplijn. Koen Grimbergen maakt zijn puntjes onder het bord en na een steal ook nog een lekkere dunk. Via 63-47 wordt de einduitslag 74-60.