Zendingsechtpaar Astrid en Johan Klaasse.
Zendingsechtpaar Astrid en Johan Klaasse. Foto: Piet van Kampen

Uitzendingsdag Protestantse Gemeente Rijnsburg

Algemeen

In de Voorhof wordt a.s. zaterdag, 24 maart, de allereerste uitzendingsdag van de kersverse PGR gehouden.

Deze dag staat in het teken van de uitzending van ds. Gert en Rieneke van de Pol naar Malawi en van Johan en Astrid Klaasse naar Aruba. Er is een gevarieerd programma met een talentenveiling, loterij en workshops. Ook is er alle ruimte voor een hapje en een drankje. Iedereen is van harte welkom. De opbrengst van deze dag is voor zowel de uitzending van Johan en Astrid als voor Gert en Rieneke.

Om half 11 openen ds. Meek en ds. Hoftijzer deze dag. Tijdens de opening laten zij een persoonlijke videoboodschap zien van Gert Jan Segers, de fractievoorzitter van de Christen Unie in de Tweede Kamer en in het verleden zelf uitgezonden geweest naar Eygpte. Tom van der Plas verzorgt de muzikale medewerking.

Door hun werk in San Nicolas (op Aruba) hopen Johan en Astrid dat er een band ontstaat tussen de leden van de protestantse gemeente daar en hier in Rijnsburg. Samen één kerk zijn. Dat we van elkaar willen leren. Zo willen zij Rijnsburg en San Nicolas met elkaar verbinden. Tijdens de Uitzendingsdag gaan we ook letterlijk ' verre vrienden verbinden' door te skypen met Gert en Rieneke. Deze dag is er een uitgebreid programma, met workshops. Ook kinderen hoeven zich niet te vervelen. Meer hierover zie ook www.protestantsrijnsburg.nl/uitzendingsdag/

Uit de krant