Afbeelding
Foto: pr

Dorcas Ondernemers Regio West wil Dorcas-winkel in Rijnsburg, Valkenburg of Katwijk

Algemeen

Het bestuur van Dorcas Ondernemers Regio West is zich aan het oriënteren of het haalbaar is een Dorcas-winkel in Rijnsburg, Valkenburg of Katwijk te openen. Dit in samenwerking met Dorcas Nederland.

Momenteel zijn er al 31 Dorcas-winkels in Nederland die allemaal volledig gerund worden door vrijwilligers. In een Dorcas-winkel worden tweedehands spullen verkocht. De opbrengst gaat naar de projecten. De organisatie vraagt mensen uit de omgeving van de winkel om goederen in te leveren die vervolgens in een Dorcas-winkel worden verkocht.

Vrijwilligers gezocht

Een van de enthousiaste bestuursleden is Mariëlla Zandbergen. 'Voor de werkzaamheden in de nieuwe winkel zijn wij op zoek naar enthousiaste vrijwilligers van alle leeftijden. We zoeken mensen die goederen bij mensen thuis willen ophalen, de goederen willen sorteren en prijzen, de winkel willen inrichten en die de kassa willen bedienen. Natuurlijk zijn er nog veel meer werkzaamheden als de winkel straks van start gaat. Vrijwilligers kunnen met een paar uur inzet per week al een belangrijke bijdrage leveren', laat Mariëlla weten.

Om belangstellenden te informeren over deze plannen en om vrijwilligers voor de Dorcas-winkel te vinden, is er op dinsdagavond 3 april 2018 een informatieavond. Als u interesse heeft in de plannen van Dorcas Ondernemers Regio West, dan bent u van harte welkom op deze avond, welke gehouden wordt in de Koningin Wilhelminaschool, Kerkstraat 21 in Rijnsburg. Vanaf 19.30 uur staat de koffie klaar en uiterlijk 21.30 uur hoopt men de bijeenkomst af te ronden. Aanmelden kan telefonisch via 06 52 31 76 58 (Mariëlla Zandbergen) of per e-mail via mariella@dorcasregiowest.nl.

Uit de krant