Surfschool Katwijk had vorig jaar nog een eigen onderkomen. Nu wordt er gezocht naar een andere locatie.
Surfschool Katwijk had vorig jaar nog een eigen onderkomen. Nu wordt er gezocht naar een andere locatie. Foto: pr

Zoektocht naar nieuwe locatie voor Surfschool

Algemeen

Surfschool Katwijk stond tot afgelopen seizoen nog als onderhuurder op het terrein van strandpaviljoen Surf & Beach. Nu dat paviljoen ook jaarrond open gaat met een nieuw en groter paviljoen, moet de surfschool een andere plek zoeken.

Pim Duindam van de Surfschool zocht en vond de 'ideale oplossing', zoals hij in een brief aan het gemeentebestuur schrijft: naast de noordpost van de KRB (Katwijkse Reddings Brigade). Maar het college van burgemeester en wethouders heeft het verzoek van Duindam afgewezen vanwege het bestemmingsplan Kustwerk Katwijk, waarin afspraken staan over maximale bebouwing op het strand. Verplaatsing van de containers naar de KRB zou dat maximum overschrijden.

Tijdens de gemeenteraadsvergadering vorige week donderdag werd een motie ingediend, ondersteund door CDA, ChristenUnie, Hart Voor Katwijk, de Lokalen en VVD. De partijen verzoeken het college een oplossing te vinden voor de Surfschool.

Duindam start volgende maand gewoon met de activiteiten, want er zijn veel groepen en scholen geboekt. 'Desnoods werken we vanuit trailers', vertelt Duindam aan De Katwijksche Post. 'Dat zal niet ideaal zijn, maar wat wij hebben opgebouwd, gaan zij zeker doorzetten.'

Deze week in De Katwijksche Post

Uit de krant