Afbeelding

Valken '68 mist voetbalgogme

Algemeen

De spelers van SV Nieuwkoop, hekkensluiter in 2C, juichten na het eindsignaal, afgelopen zaterdagmiddag. De wedstrijd tegen Valken '68 eindigde in 0-0.

Een punt tegen de nummer 2 was meer dan verwacht. Het hadden er drie kunnen zijn want SV Nieuwkoop kreeg de beste kansen deze wedstrijd.

Keeper Erwin van der Nagel moest drie keer reddend optreden om een achterstand te voorkomen. SV Nieuwkoop spits nummer negen Gareth Rowlands kwam twee keer in de eerste helft één tegen één te staan tegenover hem en in de tweede helft tikte keeper Erwin van der Nagel een trefzekere kopbal net onder de lat vandaan.

Het waren de beste kansen op doelpunten in deze wedstrijd. Valken kreeg wel meer kansen dan Nieuwkoop maar deze kansen waren niet zo groot. In de eerste helft was Ronald Kuijt dichtbij met een kopbal op de paal vanuit een moeilijke hoek. Verdere kansen waren er de eerste helft niet. De tweede helft leek van Valkenkant wat beter maar een goede bezetting voor de goal ontbrak om de voorzetten van de zijkant te benutten. Daarnaast gingen een aantal voorzetten verloren omdat ze een makkelijke prooi voor de boomlange keeper waren. Gebrek aan slimheid, geen hoge voorzetten in de buurt van de keeper en het niet opduiken bij beide palen, zorgde er deze middag voor dat Valken niet scoorde. Een grieperige Arie van Duijn zag het met lede ogen aan. Achteraf bleek het een gemiste kans om uit te lopen op de concurrentie voor de tweede plaats en in te lopen op koploper Die Haghe. Die verloor thuis van CVC Reeuwijk.

Zaterdag 17 maart 2018 speelt Valken'68 1 uit tegen TAVV 1(Ter Aar) , aanvang van de wedstrijd 14:30 uur. | Foto: G. van der Nagel.