Alles over Katwijk - Rijnsburgse lente begint in Schellingwoude
Logo allesoverkatwijk.nl
Masies Artien en RBB kunnen eindelijk juichen 0-3 winst tegen De Dijk.
Masies Artien en RBB kunnen eindelijk juichen 0-3 winst tegen De Dijk. (Foto: Hans heemskerk)
Sport

Rijnsburgse lente begint in Schellingwoude

"De scheidsrechter zit zeker al bij jullie in de bus", aldus een gekscherende opmerking van Kevin Westmaas (De Dijk) tegen zijn voormalige ploeggenoten.

Van zijn kant wellicht een logische verklaring voor het 0-3 verlies van zijn club tegen Rijnsburgse Boys. De Amsterdamse verdediger had misschien een punt bij de gemakkelijk gegeven penalty die Rijnsburgse Boys direct na de rust van scheidsrechter Bronsvoort ontving. In plaats van dat een verdediger van De Dijk hands maakte, zou Giovially Serbony dit op zijn geweten hebben. Voor het overige hadden de spelers van De Dijk achteraf ook nog iets te klagen. De tv beelden gaven hen echter ongelijk.

Zaterdag 10 maart, in vergelijking met een week eerder was de lente echt begonnen, trok Rijnsburgse Boys met ongeveer 300 supporters naar Schellingwoude, Amsterdam Noord. Het om allerlei redenen geplaagde De Dijk toonde zich een prima gastheer. Fraai gelegen aan een dijkje, met het IJ op de achtergrond, was het daar goed toeven. En wat wil een mens nog meer als eindelijk ook nog de eerste overwinning in 2018 mocht worden genoteerd. Natuurlijk De Dijk is geen vv Katwijk of Kozakken Boys, maar in de fase waarin Rijnsburgse Boys zich bevond, was een overwinning broodnodig. Het zorgt misschien, met de topper van a.s. zaterdag in het vooruitzicht, in elk geval weer voor wat zelfvertrouwen.

Trainer Pieter Mulders slachtofferde zaterdag drie spelers. Het roer moest om, zover was wel duidelijk na het smadelijke verlies (6-1) tegen IJsselmeervogels. Dirk Jan van den Oever en Marciano Aalders kregen een basisplaats. Nieuwkomer Gino Demon mocht net zoals een week eerder ook weer starten. Hidde Prijs, Carlos Opoku en Maikey Parami werden het slachtoffer. Vanuit de verdediging en het versterkte middenveld moesten de twee spitsen (Jongeneelen en Serbony) worden bereikt. Hoewel het in het eerste deel van de wedstrijd niet altijd lukte, De Dijk kreeg een aantal prima kansen, was het toch Rijnsburgse Boys dat op voorsprong kwam. Net zoals een week eerder kwam de goal via een corner tot stand. Masies Artien toornde hoog boven zijn tegenstander uit en kopte zuiver in de linker bovenhoek.

Spektakel

Het enkele seconden na de rust gegeven cadeautje werd door aanvoerder Goeman heerlijk uitgepakt. Jeffrey Jongeneelen deed het slot op de deur na een een-tweetje met Joël Tillema. Punten bijschrijven, naar huis en voorbereiden op de clash van a.s. zaterdag. Spelers en supporters zijn de smadelijk 5-0 nederlaag op de Krom nog niet vergeten. Op Middelmors zullen de Uien hun huid ongetwijfeld duur verkopen. Bovendien heeft Rijnsburgse Boys dit jaar nog steeds geen thuisoverwinning en hoe mooi zou het zijn als deze tegen Katwijk tot stand komt. Spektakel verzekerd. Iedereen is welkom bij de aftrap om 15.30 uur.

Reageer als eerste
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225473&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225471&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>