Afbeelding
Foto: pr

Succesvolle open dag Werkgroep De Ruyter

Algemeen

Stichting Werkgroep De Ruyter opende afgelopen zaterdag de deuren van de hal die zij sinds enkele jaren in gebruik heeft aan de Vinkenweg 7.

Al meer dan 25 jaar organiseert De Ruyter hulptransporten. Gemiddeld vertrekt er bijna elke twee weken een oplegger vol hulpgoederen naar Oost-Europa. Daar gaat veel (vrijwilligers)werk mee gemoeid.  

Zo werden de bezoekers door de hal geleid, waarbij aandacht werd gegeven aan het proces van het innemen en ophalen van kleding en goederen, het sorteren en verpakken daarvan, het maken van pallets, klaarzetten voor transport, het laden van opleggers en tenslotte werd via het tonen van film- en fotomateriaal getoond waar de hulp terecht komt. De bezoekers kregen op deze manier een goed beeld van het werk dat door zoveel vrijwilligers het hele jaar door wordt gedaan, om een steentje bij te dragen aan het helpen van onze naaste in nood en armoede. Er was ook ruimte om elkaar te ontmoeten onder het genot van een bakje koffie of thee en door diverse vrijwilligers gebakken cake. De kids vermaakten zich prima op het springkussen.

Al met al een geslaagde dag, ook nu weer mogelijk gemaakt door diverse vrijwilligers. Stichting Werkgroep De Ruyter wil alle geïnteresseerden bedanken voor hun komst en de vrijwilligers voor hun geweldige inzet. Het was een mooie open dag.

Uit de krant