Alles over Katwijk - 'Schreeuwend tekort aan stemmentellers', maar niet in Katwijk
Logo allesoverkatwijk.nl
Foto: AOK

'Schreeuwend tekort aan stemmentellers', maar niet in Katwijk

'Een schreeuwend tekort aan stemmentellers', kopt een landelijke krant. In Katwijk geen gebrek aan tellers.

Op woensdag 21 maart zijn de gemeenteraadsverkiezingen en wordt er gestemd bij het referendum over de zogenoemde sleepwet. Er valt die dag dus genoeg te tellen.

Bij een rondgang van de NOS blijken een aantal gemeenten nog naarstig op te zoek te zijn naar stemmentellers. In Katwijk zijn alle tellers al geregeld.

'Wij hebben echt een heel betrokken gemeente', laat een woordvoerder van de gemeente weten. Katwijk opent volgende week woensdag 34 stembureaus. Op elk bureau worden naast de 4 stembureauleden, 6 extra paar handen ingezet om alle stemformulieren te tellen. Volgens de woordvoerder gaat het om burgers, collega's, familieleden en mensen uit verenigingen die zich massaal bij de gemeente hebben aangemeld. 

In totaal gaan er 's avonds na het sluiten van de stembureaus om 21.00 uur meer dan 300 tellers aan het werk.

Reageer als eerste
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225473&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225471&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>