Anke Minnee–de Koning, Tineke Zuijderduijn en Tanja Wassenaar.
Anke Minnee–de Koning, Tineke Zuijderduijn en Tanja Wassenaar. Foto: E. van der Valk

Tineke Zuijderduijn Vrouwe van Katwijk

Algemeen

Tineke Zuijderduijn mag zich een jaar lang Vrouwe van Katwijk noemen. De Katwijkse ontving de prijs donderdagavond in de Rabobank waar Internationale Vrouwendag gevierd werd met vele vrouwen en het Welzijnskwartier.

Zuijderduijn was genomineerd met Anke Minnee–de Koning en Tanja Wassenaar. Het was volgens de jury niet makkelijk, maar de keuze viel uiteindelijk op de vrijwilligster van onder andere Haringrock. 

Uit het juryrapport:

'Tineke kan getypeerd worden als een duizendpoot, een doordouwer, iemand die niet bij de pakken neer gaat zitten. Schouders eronder en gaan. Haar man is daarin een grote steun toeverlaat. Moeder zijn, huishouden, man veel in het buitenland, zij houdt thuis de boel draaiende en zet zich volledig belangeloos in voor verschillende vrijwilligerswerkzaamheden.

Zo is zij de centrale vrouw bij basketbalvereniging 'Grasshoppers', zat in de organisatie van Boetzolderpop en was bestuurslid bij Oranjevereniging Katwijk aan Zee. Ook deinst zij niet terug om in een team te stappen die samen de kar actief trekken rondom de organisatie van Haringrock. De waardering die zij voor haar inzet krijgt is haar grote drijfveer. De nominatie kwam als volledige verrassing. Maar hoe leuk is het dat een Brabo is genomineerd voor de Vrouwe van Katwijkprijs.'

 

Uit de krant