Katwijk grijpt naast titel 'Meest toegankelijke gemeente' | Alles over Katwijk
Logo allesoverkatwijk.nl
Foto: RD

Katwijk grijpt naast titel 'Meest toegankelijke gemeente'

Katwijk is niet de 'Meest toegankelijke gemeente van Nederland'. Gemeente Hardenberg ging er met die titel vandoor.

De winnaar van de verkiezing werd zaterdagavond tijdens het programma Kassa bekend gemaakt. Katwijk werd net als genomineerden Ermelo, Zwolle en Goes wel 'een voorbeeldgemeente' genoemd.

De verkiezing werd georganiseerd door Nederland Onbeperkt en Ongehinderd. De organisaties willen op deze manier het belang benadrukken van een toegankelijke samenleving voor mensen met een lichamelijke, verstandelijke en zintuiglijke beperking.

Mensen konden tot december via een korte online vragenlijst hun eigen gemeente beoordelen. In die vragenlijst kwamen onder andere stellingen naar voren die te maken hebben met de toegankelijkheid van het stadhuis, openbaar vervoer, sportaccommodaties en de begrijpelijkheid van brieven die de gemeente haar burgers stuurt. In totaal zijn er ruim 3.000 beoordelingen ingevuld.

Uit die beoordelingen kwamen vijf genomineerden, die onderzocht zijn op de thema's wonen, werken, leren en vrije tijd. 

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225473&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225471&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>