Initiatief Buurschap Berkey | Alles over Katwijk
Logo allesoverkatwijk.nl
Illustratie: Bert van der Meij

Initiatief Buurschap Berkey

Voormalig vliegveld Valkenburg klinkt niet direct als een romantische plek. En toch, op een steenworp afstand van deze locatie, ontkiemt langs de Wassenaarseweg een heel bijzonder burgerinitiatief. In, om en tussen leegstaande barakken en woekerend onkruid groeit langzaam maar zeker: Buurschap Berkhey.

Op initiatief van stichting Maartse Buien is het project 'Maken Bewaren' van start gegaan. Daar waar mogelijk heeft het als doel om van het gebied een openbare, duurzame en creatieve plek te maken. Hierin moet ruimte zijn voor wonen, zorgen, natuur, cultuur, ambacht, horeca, educatie, recreatie en heel veel meer. 

Het idee is om met elkaar een parkachtig woon- en werkgebied op te bouwen en daarmee het gebied te koesteren. Er wordt gewoond, gemaakt, geteeld, geoogst, gespeeld en geleerd.

 

Het initiatief Buurschap Berkhey wordt toegelicht in De Katwijksche Post van deze week.

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225473&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225471&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>