Ilse Kuijt was topscorer met 17 punten tegen Den Helder
Ilse Kuijt was topscorer met 17 punten tegen Den Helder Foto: pr

Grasshoppers Dames 1 overtuigend naar bekerfinale

Algemeen

De vrouwen van Solar-systemen Grasshoppers hebben gisteravond een prima teamprestatie geleverd door in en tegen Den Helder de halve finale op overtuigende manier te winnen. Door deze overwinning heeft de ploeg van Rick Driessen zich geplaatst voor de bekerfinale die op 31 maart gespeeld wordt. De tegenstander komt uit het treffen tussen Loon Lions en Binnenland.

De eerste periode hielden beide teams elkaar goed in evenwicht. Na een 4-8 tussenstand pakte de thuisploeg halverwege de leiding terug (11-10). Het tempo lag hoog en Grasshoppers bleef via prima aanvallend spel het netje vinden. Verdedigend oogde het eveneens uitstekend en via 15-19 werd het 15-26 voordat de thuisclub wat terug kon doen. Halverwege dit kwart was de voorsprong al opgelopen tot 15 punten maar kon Den Helder op dat moment bijblijven door 3 drietjes op rij. Ruststand 28-38.

Ook de tweede helft lag het initiatief bij Solar-systemen dat een aantal malen fraai doorkwam vanuit de break maar ook van afstand een hoog percentage haalde. Via 34-54 halverwege dit kwart werd de voorsprong verder uitgebouwd naar bijna 30 verschil (43-71).

De laatste periode was dan nog voor de thuisclub maar het ticket voor de finale ging mee naar Katwijk. Eindstand 65-85.

Scores: Ilse Kuijt 17pt, Deborah Vos 14pt, Iris Govers 12 pt, Marieke van Schie 11pt (+3bs), Mia Hordijk 10pt, Noor Driessen 6pt, Sonja Kuijt 5pt, Fleur Kuijt 5pt, Ingrid vd Plas 4pt, Alissa vd Plas 1pt.