Corine Hoek: 'Het zijn werkelijk topdagen'. | Foto: Piet van Kampen
Corine Hoek: 'Het zijn werkelijk topdagen'. | Foto: Piet van Kampen

Doet u ook weer mee met NL Doet?

Algemeen

De afgelopen jaren heeft Katwijk bewezen dat het een van de meest actieve - zo niet de actiefste - gemeente in de regio is tijdens de landelijke NL Doet dagen. Ook nu wordt er weer volop achter de schermen gewerkt om alle klussen en activiteiten te organiseren en te coördineren. Drijvende kracht hierachter is Corine Hoek van het VIP (Vrijwilligers Informatie Punt) van Welzijnskwartier. Klussen variëren van hand- en ambachtelijk werk tot het mensen begeleiden bij uitstapjes en vermaak.

Door Piet van Kampen

Een paar weken voordat het vrijwilligersgilde uit alle rangen en standen weer aan de slag gaat is Corine Hoek nog naarstig bezig om enkele vacatures op te vullen. Het is een jaarlijks terugkerend gebeuren.

Voor dat Hoek vijf jaar geleden in dienst van het VIP kwam was zij zelf al vrijwilligster voor NL Doet. Het zit haar in het bloed. 'Nu trek ik de kar' zegt Corine waarop zij nog in beeldspraak aangeeft dat januari een 'touwtrekkersmaand' is. Met andere woorden: er moet nog flink aan getrokken worden. 'Gelukkig heb ik aan Angelique een goede rechterhand'.


Topdagen

'Als op 9 en 10 maart op de diverse locaties wordt geklust ga ik er samen met een paar collega's altijd even kijken. We komen dan op alle plaatsen waar we anders niet zo vaak komen. Het is heel erg leuk om iedereen op welke manier dan ook bezig te zien en het is goed voor het contact om nieuwe vrijwilligers te werven. Het zijn werkelijk topdagen' vertelt zij over de leuke ervaringen.

In november gingen de nieuwsbrieven de deur uit naar alle organisaties en vrijwilligers. Degenen die voor 31 januari hebben ingeschreven voor een klus konden via het Oranjefonds een bijdrage van € 400,- krijgen. Na deze datum is inschrijven nog wel mogelijk maar dan komt men niet meer voor de bijdrage in aanmerking.


Nog wat handjes nodig

Voor diverse klussen hebben er zich nog onvoldoende vrijwilligers gemeld. Voor basisschool De Wegwijzer in Rijnsburg kunnen zich nog mensen aanbieden om de groene speeltuin op te knappen. Bij De Wilbert is men nog op zoek naar helpende handen bij het schoonmaken en opfleuren van balkons en in een woning van 's Heerenloo aan de Zandhaver kan er ook nog een en ander worden aangepakt. De zeeverkenners zoeken hulp bij binnenklussen zoals het aanbrengen van plafondplaten in de locatie aan de Cantineweg en in De Peuk in Valkenburg valt er het een en ander schoon te maken en moeten er lampen worden opgehangen en natuurcentrum Katwijk wil een tuintje aanleggen bij de Parklaan.

Wie zich geroepen voelt om de handen uit de mouwen te steken kan zich aanmelden via www.NLDoet.nl. Corine ziet de aanmeldingen graag binnen komen want binnenkort is het zover.

Uit de krant