Arjan Haasnoot ruimt op voor Valken ´68. Foto: G. van der Nagel

Valken'68 krijgt in Reeuwijk alle ruimte voor herstel: 2-6 winst

Algemeen

Afgelopen zaterdag speelde Valken'68 uit tegen de nummer laatst van de competitie CVC Reeuwijk.

Een ideale tegenstander om uit je winterdip te komen. Vanaf de aftrap was het bijna al gelijk raak. Jaco van der Bent schoof op de tien positie de bal rustig af op de op rechts mee opgekomen en geheel vrijstaande Chris de Lange. Zijn schuiver van net buiten de zestien eindigde op de paal. Vijf minuten later lag de bal wel in het netje. Stefan van der Plas stuurde Jaap van der Plas op rechts weg en diens voorzet werd keurig afgerond door Jaco van der Bent.

Scoren

In de veertiende minuut werd het 2-0. Identiek aan de eerste goal was het wederom Jaap van der Plas die vanaf rechts Timo Schaap een uitgelezen kans gaf om bij de tweede paal de bal binnen te tikken. In plaats van verder uit te lopen via een aantal goede kansen, onder andere Jaco van der Bent en Marc Langeveld, werd het voor rust 1-2. De enige echte kans van CVC Reeuwijk werd verzilverd door Aksel Koopman. De uit zijn doel komende keeper Erwin van der Nagel kon hem het scoren net niet beletten.

Na rust kon Valken'68 de 1-2 voorsprong rustig uitbouwen. In de 53e minuut was het Arjan Haasnoot die raak kopte bij een corner van Jaco van der Bent (1-3). De 1-4 nam Jaco van der Bent in de 65e minuut zelf voor zijn rekening door vanaf de rand van de zestien de bal zuiver in de hoek te plaatsten. De wederom sterk en niet zelfzuchtig acterende Stefan van der Plas slalomde in de 78e minuut vanaf het middenveld de zestien in en legde keurig af op de meegelopen Niels Hogewoning (1-5). Te makkelijk opnemen en slordigheden zorgde ervoor dat Kevin van den Heuvel in de 84e minuut voor CVC Reeuwijk de 2-5 mocht scoren. Het slotakkoord in de 90e minuut was voor de ingevallen Matthias van Beelen. Een voorzet van Timo Schaap wist hij, nadat zijn kopbal door de keeper werd gepareerd, in tweede instantie alsnog binnen te werken 2-6.

Zaterdag 24 februari 2018 speelt Valken'68 1 thuis tegen DSO , aanvang van de wedstrijd 14:30 uur.