Jayson Halman in de aanval tijdens AFC-RBB.
Jayson Halman in de aanval tijdens AFC-RBB. Foto: H. Heemskerk

Rijnsburgse Boys nog steeds op zoek naar de eerste driepunter in 2018

Algemeen

Teleurstellend. Dit eufemisme is wellicht het juiste woord voor de gebeurtenissen op en rond het veld bij de wedstrijd AFC-Rijnsburgse Boys.

Een enkele ´supporter' kon zich buiten het veld niet gedragen, terwijl hierbinnen de geel-zwarte helden (weer) niet tot grootse daden kwamen. Was het 1-1 gelijke spel misschien een juiste afspiegeling, in de tweede helft hadden de Rijnsburgers de wedstrijd winnend over de streep moeten trekken.

Het begon allemaal zo mooi. Wat voor Rijnsburgse Boys de eerste kennismaking was met het prachtige sportpark 'Goed Genoeg' gelegen binnen de Amsterdamse Zuidas, eindigde het bezoek in mineur. Laten we alles wat op zondag en maandag in de pers verscheen over de HKR (Harde Kern Rijnsburg) maar snel vergeten. De leiding van de club zal ongetwijfeld de juiste maatregelen nemen.

Het prille jaar 2018 heeft AFC tot nu toe (iets) meer gebracht dan Rijnsburgse Boys. Misschien is de in de winterstop overgekomen Raily Ignacio daar debet aan. Voorlopig is het puntjes sprokkelen voor de Amsterdammers, maar dat geldt vooralsnog ook voor Rijnsburgse Boys. Tot nu toe mocht in 2018 slechts een punt worden bijgeschreven. Te weinig, weet ook trainer Pieter Mulders die tegen AFC besloot om Amsterdammer Jayson Halman (hij woont hier tien minuten vandaan) weer in de voorhoede op te nemen. Hij viel op door een aantal flitsende acties die echter te weinig rendement opleverden. De inbreng van Max Hudepohl in de 77e minuut bracht meer aanvallende impulsen. Het stond toen nog 0-0. Een minuut later 0-1. Een lange uittrap van doelman Van Nieuwkoop (hij speelde zaterdag zijn 200e competitiewedstrijd) kwam bij Carlos Opoku terecht. De lange middenvelder volleyde de bal richting Joël Tillema die knap scoorde. De vreugde was van korte duur. Invaller Malcolm Esajas scoorde zes minuten later 1-1. Dit was ook de eindstand.

Zaterdag weer een thuiswedstrijd. FC Lienden komt op bezoek en daar hebben de Rijnsburgers nog een appeltje mee te schillen. In de uitwedstrijd, september vorig jaar, werd in de voorlaatste minuut verloren. Danny van den Meiracker deed Rijnsburgse Boys de das om in de met 2-1 verloren wedstrijd. Tijd voor revanche van Rijnsburgse Boys.