Sharon Beld is voor het eerst dit seizoen weer tussen de lijnen. | Foto: Geert Bekker
Sharon Beld is voor het eerst dit seizoen weer tussen de lijnen. | Foto: Geert Bekker

Knappe zege voor Grasshoppers D1 in Bemmel

Algemeen

Solar-systemen Grasshoppers heeft afgelopen zaterdag een prima prestatie geleverd door Lekdetec opnieuw in eigen huis te kloppen. De ploeg van Rick Driessen, waarin Sharon Beld en Sonja Kuijt hun rentree maakten na lang blessureleed, trok de overwinning na een spannende slotfase knap naar zich toe.

Grasshoppers begon goed aan de wedstrijd en pakte al snel een kleine voorsprong. Scores vielen dichtbij de basket maar ook van afstand weet de ploeg het netje te vinden. Via 17-20 komt de thuisploeg, vooral via de Amerikaanse Cornelia Fondren die opvallend veel fouten mee krijgt, de tweede periode iets dichterbij. Ruststand 33-35.

In de 2e helft wordt nog even tegen een achterstand aangekeken (39-38). Na de time out van coach Rick Driessen scoort Fleur Kuijt (na afloop bekroond tot woman of the match) gelijk een driepunter. Solar-systemen Grasshoppers weet vervolgens de voorsprong langzaam maar zeker uit te breiden en op 6 minuten voor het einde stond er een 10 punten voorsprong op het scorebord (55-65).Lekdetec gaf zich uiteraard nog niet gewonnen en weet Grasshoppers in de spannende slotfase tot op 1 punt te naderen. Hoewel de gasten uit Katwijk niet meer weten te scoren komt de thuisploeg ook niet meer tot punten en is het zoet van de overwinning voor Grasshoppers. Eindstand 68-69.

Zaterdag 24 februari speelt Solar-systemen Grasshoppers een thuiswedstrijd tegen Lekdetec. Aanvang van de wedstrijd in sporthal Cleijn Duin is 19.15 uur.

De basketbalsters van Solar-systemen-Grasshoppers spelen komende dinsdag de uitwedstrijd in de halve finales van het NBB-bekertoernooi tegen Dozy BV Den Helder. Het duel in de sporthal aan de Sportlaan vangt om 20.30 uur. In de andere halve eindstrijd van de strijd om de Carla de Liefde Trofee speelt Loon Lions op eigen bodem tegen Renes Binnenland.
De bekerfinale is op 31 maart. De Helderse ploeg versloeg Grasshoppers in januari in de halve eindstrijd van de Final Four, maar verloor daarop volgend van de Katwijkers in de Elite A-competitie. De strijd om een finaleplek belooft tussen de beide koplopers ongemeen spannend te worden.

Uit de krant