Afbeelding
Foto: Adrie van Duijvenvoorde

Nog geen betaald parkeren en handhaven op zondag

Algemeen

Het blijft voor auto´s mogelijk om op zondag gratis te parkeren. Op die dag wordt er door de gemeente ook niet gehandhaafd. Een motie van KiesKatwijk om betaald parkeren in te voeren en te handhaven werd donderdagavond tijdens de raadsvergadering afgewezen.

In De Katwijksche Post van deze week reageren de partijen op de stelling ´invoering betaald parkeren en handhaving op zondag´. D66, ChristenUnie en SGP zijn het oneens met die stelling en stemden ook tegen de motie.

Coalitiepartij CDA laat in de krant weten wél voor betaald parkeren te zijn. ´Als het aan het CDA ligt dan geldt het betaald parkeren op zondagen vanaf 12.00 uur, dat past bij het karakter van ons dorp. Handhaving geldt wél de hele dag´, laat CDA weten. Toch stemde de partij tegen de motie van KiesKatwijk. Ook De Lokalen stemde tegen het voorstel, maar is het in de krant wel eens met de stelling.

CDA-fractievoorzitter Adger van Helden hekelt de manier en het moment waarop de motie wordt ingediend, zo vlak voor de verkiezingen. Zijn partij heeft met coalitiepartijen ChristenUnie en SGP de afspraak gemaakt om op zondag niet te handhaven en het parkeren gratis te houden. Die afspraak staat tot de verkiezingen.

Uit de krant