Nieuwe straatnaam voor appartementen Visserijschool | Alles over Katwijk
Logo allesoverkatwijk.nl
Foto: HVE Architecten

Nieuwe straatnaam voor appartementen Visserijschool

De nieuwe appartementen die in de Visserijschool worden gebouw met het appartementencomplex daarnaast, komen aan een 'nieuwe' straat te liggen. De straat krijgt de naam 'Visserijschool'.

De Visserijschool grenst aan de Rijnmond en de Sluisweg, maar voor die straten zijn geen huisnummers meer beschikbaar. De gemeente moest daarom op zoek naar een nieuwe straatnaam.

Eigenaar woningcorporatie Dunavie laat het monumentale pand verbouwen tot koopwoningen. Het aangebouwde stuk waar KOK kinderopvang in zat, wordt gesloopt. Op die plek verschijnt na de sloop een nieuw appartementencomplex van drie lagen.

'Bij de bevolking is deze locatie bekend als zodanig, doordat er de school voor opleidingen voor de visserij en andere opleidingen in de scheepvaart gehuisvest was; daarmee wordt met de naamgeving aan de openbare ruimte de koppeling gemaakt naar de historie van deze plek', aldus de adviescommissie Naamgeving Openbare Ruimten. Het college van burgemeester en wethouders neemt het advies van de commissie over.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225473&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225471&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>