CDA: Parkeeroverlast inKatwijk aan Zee terugdringen | Alles over Katwijk
Logo allesoverkatwijk.nl
Ook op zondag betaald parkeren, maar dan vanaf 12.00 uur.
Ook op zondag betaald parkeren, maar dan vanaf 12.00 uur. (Foto: pr)
Politiek

CDA: Parkeeroverlast inKatwijk aan Zee terugdringen

Ingezonden CDA - Het CDA presenteert haar verkiezingsprogramma voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2018. In het program neemt het CDA krachtig stelling vóór een diepgewortelde wens van veel inwoners van Katwijk aan Zee: ook op zondag is het nodig dat er regels zijn voor het parkeren, én dat die worden nageleefd. Daarom wil het CDA dat er ook op zondag, vanaf 12 uur, betaald parkeren wordt ingevoerd. Op alle avonden kan er dan weer vroeger gratis geparkeerd worden.

Het is veel inwoners van Katwijk aan Zee een doorn in het oog: op zondag is er in hun straten en buurten geen doorkomen aan. Het parkeren is gratis en dat trekt op mooie dagen veel gasten van buitenaf aan. Maar er is ook geen controle, waardoor foutparkeerders de vrije hand hebben. Tot ergernis en overlast van heel veel bewoners aan de kust.

Het CDA wil dat het belang van de eigen inwoners voorop komt te staan: terugdringen van de overlast op zondag én daardoor alle avonden eerder gratis parkeren. 'Er is geen enkele reden waarom we gasten van buitenaf zouden faciliteren met gratis parkeren, terwijl we daar zelf de overlast van ondervinden', aldus kandidaat-raadslid Bas Drinkwaard. Als het aan het CDA ligt dan geldt het betaald parkeren op zondagen vanaf 12 uur, zodat kerkgangers zich er niet door belemmerd hoeven te voelen.

Meer budget voor evenementen

Een ander onderwerp waarvoor het CDA in het programma een dam opwerpt zijn de evenementen. Irene van der Plas daarover: 'Het CDA wil het budget voor toeristische evenementen structureel verhogen, en dat willen we betalen uit verlaging van het budget voor Katwijk Marketing. Over het KW-Label bestaat onvrede en de meerwaarde ervan is onduidelijk. Wat het CDA betreft wordt dit label afgeschaft'.

Belangrijke thema's in het programma zijn Wonen, Zorg, Veiligheid en Omgang met elkaar. Lijsttrekker Adger van Helden zegt over dat laatste: 'We horen veel mensen over de manier hoe we hier met elkaar omgaan: pesten op school, ouders langs het veld, ongenuanceerde teksten op social media. De overheid kan dat niet oplossen, dat moeten we met elkaar anders doen. Wij staan voor respect voor elkaar, ook als je het niet met elkaar eens bent.

Het volledige programma is terug te vinden op www.cdakatwijk.nl.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225473&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225471&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>