Afbeelding

Grasshoppers H1 komt net te kort bij Lokomotief

Algemeen

Op zaterdag 10 februari speelde Solar-systemen Grasshoppers de topper tegen mede koploper Lokomotief in Rijswijk. In deze (te) kleine hal met publiek praktisch op de uitlijn, is het altijd een uitdaging. Zeker met een overvolle ziekenboeg was de uitdaging nog groter. Door het ontbreken van Wouter Breel, Sjoerd van Vilsteren, Tim de Jong, Koen Grimbergen en Jake Prins, was de rotatie klein. Vanuit Heren 2 waren Kees vd Burg en Wesley Kikkert meegekomen.

Lokomotief wint de sprongbal en opent meteen met een driepunter en de volgende aanval met een inside score 5-0. Lokomotief weet beter de ring te vinden en via een laatste score van Joey Schelvis wordt de stand na 10 minuten 20-15.
Via een inside score en een driepunter van Wesley Groen komt Grasshoppers in de tweede periode terug op 22-22. De wedstrijd blijft gelijk opgaan. Bij de rust is er een voorsprong van 5 punten: 36-41.

De thuisploeg komt goed uit de kleedkamer met een 9-0 run waarna de Katwijkers een time out nemen. Joey Schelvis neemt de ploeg bij de hand en zet samen met Bas Rozendaal vanaf de vrije worplijn de voorsprong op het bord 45-47. Bij inside moves worden door de thuisploeg veel fouten gemaakt waardoor Grasshoppers op de vrije worplijn de stand gelijk trekken na 30 minuten (53-53).

De Katwijkers starten het laatste kwart met twee turnovers waar Lokomotief wel raad mee weet: 59-55. Locomotief pakt te veel aanvallende rebounds en bouwen de voorsprong verder uit. Joey Schelvis schiet er weer een driepunter in (68-62) om in het spoor te blijven. Helaas maakt de scheids een aantal onduidelijke calls die het spel minder aantrekkelijk maken.

Glenn Schijff scoort met een snelle inside score en een vrije worp van Jesper Jobse (met double-double) betekent weer een te overbruggen stand: 68-65. Ook de Katwijkers komen in foutenlast en zet Locomotief op de vrije worplijn 70-65. De thuisploeg trekt regelmatig aan de noodrem om de inside acties van Joey en Bas Rozendaal af te stoppen. De laatste loopt dan tegen zijn vijfde fout op. Door weer een snelle fout te fluiten scoort Locomotief vanaf de vrije worplijn en zet de eindstand op 79-72. De thuisploeg blijft na de 15e speelronde als enige ongeslagen in de Promotiedivisie.