Heerenveen was weer een topper | Alles over Katwijk
Logo allesoverkatwijk.nl
Het dagje naar Heerenveen was weer een sportieve ervaring.
Het dagje naar Heerenveen was weer een sportieve ervaring. (Foto: pr)
Sport

Heerenveen was weer een topper

Met maar liefst 60 schaatsers van de Rijnsburgse IJsclub heeft men afgelopen zaterdag genoten van een dagje Thialf.

Na een vlotte busreis genoot iedereen van het supersnelle ijs van Thialf, waar dit jaar weer nationale en internationale wedstrijden worden gereden.

Petra Grimbergen, die zowel bij het schaatsen als bij het wielrennen de top had gehaald, gaf weer een flitsende schaatsclinic. De dag in Thialf werd afgesloten met het kijken van een wedstrijd van de KNSB. Een grote inspiratiebron voor jong en oud was het zien starten van Nederlands sprintkampioen Dai Dai Ntab. Hulde aan de goede organisatie van deze topdag en dank aan 'De vrienden van de RIJC'.

Eerder deze dag werd op de Leidse schaatsbaan de 2e cupwedstrijden gehouden. Hierbij werden maar liefst 41 pr's gereden, waardoor de 100 pr grens werd doorbroken. Twee opvallende prestaties werden geleverd door Jade Lepelaar en Daan d 'Engelbronner, die beiden goed waren voor maar liefst 6 pr's. Jade, die het hele seizoen al hard had getraind, reed bij de pupillen naar 3 prachtige pr's: 24.47 op 1 ronde en 49.77 en 48.57 op de 2 ronden. Welp Daan reed met 2 valpartijen naar 38.70 op 1 ronde en 1.12 op 2 ronden. Hij is waarschijnlijk de enige schaatser in Nederland die dit presteert. Tenslotte sloot hij de trilogie af met een 33 op de ronden. Ook de Uithofgangers Anna de Rover, Wouter van Tilburg en Lucas van der Krogt lieten van zich spreken door 6 pr's te rijden. Alle resultaten zijn op de website van de RIJC te zien.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225473&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225471&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>