En weg was de 'oude' Emmaschool | Alles over Katwijk
Logo allesoverkatwijk.nl
Groep 8 van de Emmaschool gaat de nieuwbouw goed in de gaten houden.
Groep 8 van de Emmaschool gaat de nieuwbouw goed in de gaten houden. (Foto: pr)
Rijnsburg

En weg was de 'oude' Emmaschool

De bouwvakkers zijn volop bezig met de verbouwing van de Koningin Emmaschool.

De leerlingen van groep 8 gaan de sloop en nieuwbouw nauwlettend in de gaten houden. Momenteel is de school helemaal gesloopt en worden de laatste dingen opgeruimd.

Deze week nam groep 8 een kijkje bij de bouwplaats en zij vonden dat het er allemaal prima uitzag. De leerlingen weten inmiddels ook dat zo'n nieuwe school er niet zo maar komt en ook wel iets gaat kosten, meer dan 3,5 miljoen euro.

Nieuwbouw

De directeur van de Emmaschool, Willem van der Plas, heeft hen laten weten dat hij dit er wel voor over heeft. De verbouwing moest een paar keer worden uitgesteld, want er zaten hier en daar een paar vleermuizen en gierzwaluwen. De bouw van de nieuwe school gaat ongeveer anderhalf jaar duren. Voor groep 8 is dat wel jammer, want die maken de nieuwe school helaas niet meer mee. Maar bij de officiële opening komen ze vast een kijkje nemen.

Ondertussen zitten de kinderen van de Emmaschool in een tijdelijk gebouw, dat gebouw staat in de Hofstraat 15. De leerlingen kijken vol verwachting uit naar het nieuwe gebouw.

De Emmaschool bestaat al meer dan honderd jaar. In de nieuwe school komen acht klassen en een peuterspeelzaal. Woningcorporatie Dunavie bouwt dertig woningen naast het gebouw.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225473&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225471&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>