Carlos Opoku en Sven van Ingen tijdens RBB-Kozakken Boys.
Carlos Opoku en Sven van Ingen tijdens RBB-Kozakken Boys. Foto: Hans Heemskerk

Teleurstellend en onnodig verlies voor Rijnsburgse Boys

Algemeen

'Als je het over de hele wedstrijd bekijkt, had deze nederlaag niet gehoeven'. Rijnsburgse Boys trainer Pieter Mulders was duidelijk in zijn analyse na de thuiswedstrijd tegen Kozakken Boys. Rijnsburgse Boys verloor deze wedstrijd met 0-2.

'Het stond in de eerste helft gewoon goed en we creëren ook nog drie kansen', vertelde de oefenmeester voor RBB tv. Hij had met deze opmerking het gelijk aan zijn zijde. Ook zijn zorgvuldig uitgedachte strijdplan bleek prima te werken. Mulders had Carlos Opuku een linie naar achter gehaald zodat er een vijf mans verdediging ontstond. Weliswaar met twee prima opkomende vleugelverdedigers (Gielisse en Strooker), maar ook een defensie die stond. Kozakken Boys had de nodige moeite om hier doorheen te komen en speelde al snel de lange bal. Dit was precies wat Mulders verwachtte. Op het middenveld kreeg Marciano Aalders weer een basisplaats. Dit boven de vorige week startende Jayson Halman. Het zorgde beslist voor wat meer balans in het team van Rijnsburg, maar dan moet de twee mans voorhoede de geboden mogelijkheden ook benutten. Dat was zaterdagmiddag jammer genoeg niet het geval.

'We hebben in de eerste helft met drie honderd procent kansen niet geprofiteerd. De trekker en de richting stonden er niet goed op'. Mulders doelde o.a. op de twee mogelijkheden die Maikey Parami oog in oog met Kozakken Boys doelman Arends had. Na een eerste mogelijkheid kwam de bal via de doelman weer bij Parami terecht. Hij probeerde het toen met een lobje dat ternauwernood tot corner kon worden verwerkt. Even later redde Arends opnieuw. Dit keer werd een goed genomen vrije trap van Wesley Goeman met de vingertoppen uit de hoek getikt. Hierna waren er nog kansen voor Tillema en Serbony. De Uien hadden beslist met een voorsprong aan de thee gekund.

Dit was echter niet het geval: Na tien minuten in de tweede helft was het Kozakken Boys dat plots op een 0-2 voorsprong stond. Carlos Opuku, vallend op de doellijn, kreeg de bal ongelukkig tegen de arm. Scheidsrechter Serik gaf geen kaart, wel een penalty. Ahmet El Azzouti benutte dit buitenkansje. Drie minuten later scoorde Gwaeron Stout fraai voor de Werkendammers. De in eerste instantie door Van Nieuwkoop weggeslagen bal kwam voor de voeten van de vrijstaande aanvoerder die diagonaal afrondde. Een tegenvaller voor Rijnsburgse Boys en haar supporters. De periode die hierna volgde toonde een opportunistisch spelend Rijnsburg. Opoku ging steeds maar voren en Halman kwam Parami aflossen. De kansjes die kwamen, troffen echter geen doel.

De komende week mogen de Boys even het hoofd leegmaken, want zaterdag is er voor hen geen competitie voetbal. En dan op 17 februari op naar Amsterdam: daar wacht de Amsterdamsche Football Club.