Balbezit door Valken in wedstrijd tegen SV Honselersdijk.
Balbezit door Valken in wedstrijd tegen SV Honselersdijk. Foto: Saam de Mooij

Valken eerste helft niet bij de les

Algemeen

2-2 gelijk tegen SV Honselersdijk

Door de regenval  werd de wedstrijd SV Honselersdijk – Valken'68 op kunstgras gespeeld en niet op het hoofdveld.

Vanwege de afwezigheid van Mark van der Plas kreeg Rody Redel wederom, in het bekerduel tegen ZBVH van de week linker centrale verdediger, een basisplaats als linksback. Op het middenveld ontbrak de van een griep terugkerende Stefan van der Plas, die wel fit genoeg was om op de bank te beginnen. Met Marc Langeveld, Jaap van der Plas en Ronald Kuijt als middenvelders leek Valken vooraf het plan te hebben om aanvallend te spelen. Het tegendeel was waar. Valken kwam de gehele eerste helft niet in zijn spel en kwam al helemaal niet aan aanvallen toe. SV Honselersdijk was de eerste helft duidelijk de betere ploeg en verdiende meer dan de 1-0 ruststand. De 1-0 viel al in de 15e minuut. Een afgeslagen Valken aanval leidde tot een diepe bal naar voren waar Honselersdijkspits Tom van Veen centrale verdediger Arjan Haasnoot aftroefde op snelheid en bekwaam de bal naast keeper Erwin van der Nagel in het doel schoof. Na dit eerste doelpunt volgden nog drie grote kansen voor SV Honselersdijk om de score voor rust nog naar een hogere voorsprong te tillen. Een afstandsschot van Jaco van der Bent en een kopkans voor Ronald Kuijt waren de enige aanvallende wapenfeiten aan Valken kant. Rust 1-0.

Trainer Arie van Duijn greep in de rust in en bracht Stefan van der Plas en Matthias van Beelen in voor Ronald Kuijt en Timo Schaap. Daarnaast schoof hij Matthijs de Mooij naar voren. Deze ingrepen werkte vlak na rust goed uit. De eerste gevaarlijke aanval via Matthijs de Mooij werd nog  onschadelijk gemaakt, de herkansing leverde de 1-1 op. Marc Langeveld slingerde van rechts de bal op maat naar de bij de tweede paal staande Jaap van der Plas. Deze legde hem simpel breed op de vlak voor het doel staande Matthias van Beelen die de bal binnen tikte. Onder aanvoering van Stefan van der Plas leek Valken herboren. Toch was het vrij onverwachts dat SV Honselersdijk weer op voorsprong kwam. Een vrije trap op de linkerkant halverwege de helft van Valken van Joey Valstar zorgde  na licht van richting te zijn veranderd (Pawel Rubin) in  de 63e minuut tot het onverwachte tweede doelpunt (2-1). Valken ging na deze tegenvaller wederom op zoek naar de gelijkmaker. Het spel golfde op en neer en beide ploegen kregen wat kansjes. Vooral omdat Valken alle risico's nam om de gelijk te maken. Invaller Niels Hogewoning bediende met zijn vrije trap in de negentigste minuut Arjan Haasnoot. Zijn kopbal leverde alsnog de lang gezochte 2-2 op. Als Valken op dezelfde wijze en met dezelfde inzet de eerste helft zoals de tweede helft had gespeeld, dan hadden waarschijnlijk de drie punten mee naar Valkenburg gegaan. Nu werd het er maar 1.

Zaterdag 10 februari 2018 speelt Valken'68 1 thuis tegen Voorschoten'97 , aanvang van de wedstrijd 14:30 uur.