Fleur Kuijt was topscorer met 16 punten. | Foto: Geert Bekker

Grasshoppers dames boeken ruime winst

Algemeen

Solar-systemen Grasshoppers heeft afgelopen zaterdagavond de uitwedstrijd tegen Renes/Binnenland in winst weten om te zetten. Gedurende bijna de hele wedstrijd had de ploeg van Rick Driessen een ruime voorsprong die eigenlijk tot aan het eindsignaal geen moment in gevaar kwam. Door deze winst heeft Grasshoppers zich - samen met Den Helder - aan de kop van de eredivisie genesteld.

De eerste voorsprong is voor de thuisclub maar duurt niet lang. Grasshoppers neemt al snel de leiding over en via een 14-0 run staat er halverwege het eerste kwart een ruime voorsprong op het scorebord (5-16).Daarna pakt Binnenland aanvallend de draad weer op maar kan niet voorkomen dat Solar-systemen Grasshoppers verder uitloopt. Na 16-31 komt de thuisclub in de tweede periode 2 punten dichterbij. Ruststand 29-42.

De tweede helft geeft een zelfde beeld te zien. Zowel via 1-tegen-1 als van afstand weet Grasshoppers het netje te vinden en loopt ogenschijnlijk eenvoudig verder uit naar een maximale voorsprong van 29 punten (45-74). De wedstrijd is dan al gespeeld en in de laatste periode kan Binnenland de achterstand nog ietwat verkleinen. Eindstand 63-84.

Volgend weekend ligt de competitie stil in verband met wedstrijden van het Nederlands team. Zaterdag 17 februari staat een uitwedstrijd tegen Lekdetec op de agenda. De eerstvolgende thuiswedstrijd is de week daarop eveneens tegen de ploeg uit Bemmel.