Logo allesoverkatwijk.nl
Cor van der Spijk kijkt uit naar zijn nieuwe woning in Calla.
Cor van der Spijk kijkt uit naar zijn nieuwe woning in Calla. (Foto: pr)

Calla: 'Fijn alles nieuw en gelijkvloers'

Nog een paar weken en dan staat de verhuiswagen voor de deur. Cor van der Spijk (82) uit Rijnsburg kijkt er steeds meer naar uit. In zijn huidige woning aan de Petronella van Saxenstraat woonde hij maar liefst 51 jaar samen met zijn lieve vrouw Greet van der Spijk-De Mooij. Een prachtige vrouw met een bijzondere uitstraling, zo laat het portret op tafel zien. "Onze gouden bruiloft hebben we vanwege haar ziekte helaas niet meer kunnen vieren, maar toen ik 80 werd heb ik een groot feest gegeven voor familie en vrienden in het sporsorhome van Rijnsburgse Boys. Een hele mooie herinnering."

Tekst: May-lisa de Laat


Huur verlagen via overwaarde
Wonen in een luxe full serviceappartement van Calla sprak de heer Van der Spijk direct aan. "Dit huis is 3 hoog. Wat als ik straks de trap niet goed meer op kan? En de voor- en achtertuin bijhouden wordt mij eigenlijk ook te veel. Hoewel ik op de wachtlijst sta voor een nieuwe hartklep, ben ik verder nog redelijk gezond en actief. Het is daarom nu een goed moment om te verhuizen. Toen ik de advertentie over wonen in Calla zag, heb ik een afspraak gemaakt. Pieter Kuijt van De Raad Makelaars kwam bij mij thuis, liet de tekeningen zien en vertelde mij alles over de voorzieningen en de mogelijkheden. De financiële regeling om de huur te verlagen doordat ik de overwaarde uit de verkoop van mijn huidige huis mocht inleggen tegen 5% rente maakte mij enthousiast. Dat betekent dat ik een redelijke huur betaal, terwijl ik kan blijven leven zoals ik nu gewend ben. Mijn twee zoons en dochter staan er helemaal achter. Ik rijd nog steeds auto, zing als bariton bij Jubilate in Katwijk en shantykoor De Vlietzangers in Rijnsburg en ik fiets graag en vaak. Er staat al 23.000 km op de teller van mijn elektrische fiets! Straks woon ik in een mooi appartement op de begane grond en kan nog steeds genieten van buiten zitten in mijn eigen tuin, hoewel die wel iets kleiner is natuurlijk." Door een kleine herindeling is er nu een prachtige, extra ruime woonkamer met open keuken. Voor alle eigen meubels is straks weer plaats. 


Cor van der Spijk werkte jarenlang met hart en ziel mee in het familiebedrijf K. van der Spijk en zonen, groothandel in groenten en fruit. In het hele land bezocht hij de veilingen. Met ingang van 2018 stopt hij eigenlijk pas echt met werken, want tot zijn tachtigste ging hij nog drie keer per week 's morgens vroeg op pad om in te kopen of te verkopen. De laatste jaren deed hij dat via de digitale klok op internet.

Zwembad en fitness
Ook de mogelijkheid om gebruik te maken van het zwembad in de wellness en van de fitnessruimte trekt de bekende Rijnsburger aan. "Ik hou van sporten en bewegen. Vroeger voetbalde ik zelf, nu ga ik op zaterdag met de jongens naar Rijnsburgse Boys kijken. En twee maal per week sport ik zelf bij MultiSport." Of hij het badminton in Valkenburg weer oppakt in het nieuwe jaar, dat is nog de vraag. Maar met alle activiteiten in zijn leven en de lieve mensen om hem heen, kijkt Cor van der Spijk er naar uit om in Calla weer nieuwe mensen te ontmoeten. "Het is fijn te weten dat we daar samen kunnen koken en eten of een groep mensen kunnen ontvangen voor een verjaardag bijvoorbeeld."

Meer weten over wonen in Calla? Kijk op de website www.wonenincalla.nl voor meer informatie, bezoek ons verkoopcentrum op woensdagmiddag van 15.30 tot 17.00 uur of de modelwoning in het complex op zaterdagochtend van 10.30 tot 12.00 uur. Een afspraak om de appartementen te bezichtigen kan ook via De Raad Makelaars: welkom@deraadmakelaars.nl of 071 – 4051500.