Moeizame zege voor Rijnvogels bij Rijsoord | Alles over Katwijk
Logo allesoverkatwijk.nl
Robbin van Dijk (18) in een scrimmage voor het doel van Michael Dekkers. | Foto: PR
Robbin van Dijk (18) in een scrimmage voor het doel van Michael Dekkers. | Foto: PR
Sport

Moeizame zege voor Rijnvogels bij Rijsoord

Een wedstrijd met twee gezichten is een vaak gebezigde term na een wedstrijd met twee totaal verschillende helften. Aan het uitduel in en tegen Rijsoord kon dit predicaat ook worden toegekend. Een soeverein spelend Rijnvogels dat van meet af aan het duel controleerde en zich vele kansen wist te scheppen waaruit er uiteindelijk maar één door Ivailo Staal voor de thee werd verzilverd. Als diezelfde Ivailo Staal en Joey Lauhouh direct na de hervatting voor 0-2 en 0-3 hadden gezorgd had er op zeker geen vuiltje aan de lucht geweest voor de Katwijkers. Nu werd het nog billen knijpen.

Trainer Jimmy Simons was natuurlijk ook van mening dat zijn team het zichzelf onnodig moeilijk had gemaakt. 'We vergaten te scoren en na de rust ontbrak de stabiliteit in de verdediging. Het werd een kwestie van overleven. We hebben duidelijk nog een slag te maken' heeft hij voor ogen.

De Rijnvogels kwamen gretig uit de startblokken en speelden een prima eerste half uur. Het doel van Michael Bekkers werd regelmatig gezocht maar vaak op een haar na gemist. Een keer tastte de vogeldefensie mis op een dieptepass maar doelman Jeffrey Verkerk wist door snel uitkomen de gastheren van het scoren af te houden. Voor het hok van collega Bekkers was het aanmerkelijk drukker. Hij pareerde een vrije trap van Jaap van Duijn en zag zijn makkers voor hem diverse scrimmages overleven. Dat Ivailo Staal op aangeven van Arno Dijkstra de 0-1 binnen mocht prikken was een logisch gevolg van het door de vogels gebodene. Tea-time derhalve 0-1.

Zoals eerder beschreven had het duel reeds kort na de pauze min of meer in het slot gegooid kunnen worden doch twee ultieme mogelijkheden verdwenen 'ins graue hinein'. De thuisclub ging erin geloven. Het resulteerde in de verdiende gelijkmaker na een snelle uitval over rechts.
Na de 1-1 leek er even niets aan de hand want binnen twee minuten antwoordden de Vogels met de treffer van Romano van der Stoep op messcherp aangeven van Joey Lauhouh 1-2. Er op en erover zou logischerwijze in de lijn der verwachtingen liggen maar in plaats daarvan verloren de –vandaag rood-zwarten- de grip op het middenveld en de controle over de wedstrijd. In de defensie, voor de rust zo degelijk, was de organisatie zoek en er brak een rommelig, meer spannend dan fraai duel aan.

Het fraaie en verzorgde spel van voor de rust maakte plaats voor het vrouwen en kinderen eerst-voetbal, bepaald niet des Rijnvogels. Noodgedwongen dus vanwege het opportune aandringen van de thuisclub die erin ging geloven dat er zowaar toch een puntje te behalen viel. Maar zoals zo vaka viel de treffer aan de andere kant. In de dying seconds kregen de dappere blauw-witten echter het deksel op de neus toen Romano van der Stoep na een slim balletje van Jaap van Duijn de bevrijdende 1-3 in de touwen legde. Opluchting alom bij de Katwijkers.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225473&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225471&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>