Ingrid vd Plas had een double-double in de bekerwedstrijd tegen Royal Eagles! | Foto: Geert Bekker

Grasshoppers Dames bij laatste 4 in de beker

Algemeen

Solar-systemen Grasshoppers heeft woensdagavond een prima teamprestatie geleverd door in eigen huis de kwartfinale bekerwedstrijd tegen Royal Eagles te winnen. Bij de rust had de ploeg van Driessen/van Vuurst/Mens al een ruime voorsprong die in de tweede helft verder werd uitgebreid.

Grasshoppers kwam flitsend uit de startblokken met 4 drietjes op rij (12-6). Daarna vielen in een hoog tempo scores aan beide kanten en  via 18-11 werd het 1e kwart met 24-17 in het voordeel van de thuisclub afgesloten.
Solar-systemen kan in de tweede periode – mede door een prima verdediging – langzaam maar zeker weglopen. Halverwege is het verschil 12 punten (36-24) en bij het rustsignaal staat er een 42-26 stand op het scorebord.
Aanvankelijk was in de tweede helft hetzelfde spelbeeld te zien en kan Grasshoppers het verschil naar maximaal 22 punten brengen (56-34). De wedstrijd is dan al gespeeld - beide ploegen  houden het voor gezien – en eindigt bij een 72-51 stand.

Zaterdag 3 februari speelt Solar-systemen een uitwedstrijd tegen Binnenland. Aanvang is 19.00 uur.