Snorfietsverbod in duin uitgesteld | Alles over Katwijk
Logo allesoverkatwijk.nl
Foto: RD

Snorfietsverbod in duin uitgesteld

Staatsbosbeheer kondigde eind 2017 aan dat per 1 februari dit jaar bestuurders ouder dan 65 jaar en mindervaliden met snorfietsen met een brandstofmotor geen gebruik meer mochten maken van het fietspad door de duinen van Wassenaar, Katwijk en Noordwijk.

De vragen die Staatsbosbeheer ontving over dit besluit, hebben ertoe geleid dat er nog eens goed is gekeken naar de juridische onderbouwing van het eerder genomen besluit. Uit dit onderzoek blijkt, dat - hoewel Staatbosbeheer de regel jaren geleden in het leven heeft geroepen - het de provincie Zuid-Holland is die over het besluit gaat.

Overleg

Staatsbosbeheer gaat nu in overleg met de provincie Zuid-Holland over het beëindigen van de uitzonderingsregel voor de 65-plussers en mindervaliden met een snorfiets met blauw kenteken.

In afwachting van de uitkomst van dit overleg is verbod tot nader order uitgesteld.

In het overleg met de provincie wordt ook gesproken over het verbeteren van de veiligheid op het fietspad. De afgelopen maanden is dit een steeds terugkerend thema gebleken. Reden om ook met de betrokken gemeenten en provincie daarover in gesprek te gaan.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225473&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225471&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>